06.08.2023
На серпень припадає відразу три свята, які в народі називають Спасом, – Медовий, Яблучний та Горіховий Спас.
Щоб святкувалось ще смачніше, експерти ТМ “Добродія” підготували рецепти солодких страв із вівсяних пластівців із додаванням меду, яблук і горіхів. Ці страви не лише легкі в приготуванні, але й корисні для здоров’я. Важливою перевагою продукції ТМ “Добродія” є те, що завдяки використанню інноваційних технологій у ній зберігається 95% користі зерна. Дослідження, що були проведені провідними європейськими лабораторіями, показали, що у пластівцях “Добродія” зберігається цінний комплекс макро-, мікроелементів та вітамінів.
Вівсяні батончики з сухофруктами
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 150 г
Горіхи – 70 г
Родзинки – 40 г
Банани – 1 шт.
Мед – 1,5 ст. л
Приготування:
Промити та просушити родзинки. Порубати горіхи. Банан подрібнити виделкою. З’єднати вівсянку з родзинками й медом. Розігріти духовку до 180°C. Деко застелити папером, змастити папір олією. Викласти вівсяну масу на деко тонким шаром. Випікати 20 хвилин. За готовності нарізати на батончики.
Вівсяна каша “Яблучний пиріг”
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 1 склянка
Зелене яблуко – 1 шт.
Вода – 1 склянка
Молоко – 1 склянка
Кориця – 1 ч.л
Гвоздика, духмяний перець – на смак
Жменя родзинок
Сіль – на смак
Мед – 1 ст.л
Вершкове масло та 1 ч.л цукру – для обсмажування
Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі
Приготування:
Половину яблука нарізати кубиками. В каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки та вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. В кінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
Частину яблука нарізати тонкими шматочками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору. В кінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться. Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху прикрасити волоським горіхом.
Вівсяні млинці
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 1 склянка
Яблуко – 2 шт.
Яйце – 1 шт.
Цукор – на смак
Сіль – на смак
Мед – на смак
Приготування:
За годину до приготування потрібно залити пластівці водою та дати їм набрякнути. Натираємо яблука на тертці. У набряклі пластівці розбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор та яблука. Усе змішуємо та смажимо. Подавати до столу можна з медом, сметаною або згущеним молоком.
Запіканка із сухофруктами
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 2 склянки
Молоко – 350 мл
Йогурт без домішок – 350 мл
Яйця – 2 шт.
Цукор – 100 г
Пакетик ванільного цукру
Сушені фініки – 5050 г
Волоські горіхи – 50 г
Розпушувач – 1 ч.л
Сіль – на смак
Вершкове масло
Ягоди й цукрова пудра для прикраси
Приготування:
2-3 ложки вівсяних пластівців подрібніть у борошно та змішайте з іншими пластівцями. Потім додайте йогурт, молоко, яйця, цукор (звичайний і ванільний), розпушувач і сіль. Ретельно перемішайте та подрібніть горіхи й фініки. Перш ніж вилити отриману масу у форму для запікання, обов’язково змастіть її вершковим маслом. Потім викладіть на дно горіхи й фініки. Залийте вівсяною сумішшю та поставте в духовку на 30 хвилин при температурі 180°C. Після приготування посипте пудрою та прикрасьте ягодами.
Вівсяні батончики з журавлиною і яблуком
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 2 склянки
Цукор – 80 г
Розпушувач – 1,5 ч. л
Сіль – 0,5 ч. л
Кориця – 0,5 ч. л
Яйця – 2 шт.
Яблука – 2 шт.
Волоські горіхи – 50 г
В’ялена журавлина – 50 г
Приготування:
Яблука почистити та перемолоти в пюре, вбити в пюре яйця. Окремо змішати вівсяні пластівці, цукор, сіль, розпушувач, корицю. Залити пластівці яблучним пюре з яйцями й залишити на 20 хвилин. Додати до суміші горіхи й журавлину, все перемішати та покласти в форму для запікання з пергаментом. Випікати 30 хвилин при 180°C.
Запечена вівсяна каша
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 1 склянка
Зелене яблуко – 2 шт.
Кориця – 1 ч. л
Яйця – 1 шт.
Розпушувач – 1 ч. л
Сіль – на смак
Коричневий або звичайний цукор – 1 ч. л
Молоко – 1 стакан
Ванільний цукор – 1 ч. Л
Волоські горіхи – 50 г
Приготування:
Змастіть вершковим маслом форму для випічки. Поріжте яблука та розташуйте їх на дні. У вівсяну крупу додайте корицю, розпушувач, сіль, цукор і покладіть зверху. Яйце слід збити разом із молоком і ваніллю. Потім вилийте все у форму. Молоко має покривати вівсянку. Накрийте форму плівкою та поставте на ніч у холодильник. Перед випіканням посипте зверху товченими волоськими горіхами. Готувати в духовці 30 хвилин при температурі 180°.
Смачного з ТМ “Добродія”!
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: