Корисні та легкі страви з вівсянки

На серпень припадає відразу три свята, які в народі називають Спасом, – Медовий, Яблучний та Горіховий Спас.

Щоб святкувалось ще смачніше, експерти ТМ “Добродія” підготували рецепти солодких страв із вівсяних пластівців із додаванням меду, яблук і горіхів. Ці страви не лише легкі в приготуванні, але й корисні для здоров’я. Важливою перевагою продукції ТМ “Добродія” є те, що завдяки використанню інноваційних технологій у ній зберігається 95% користі зерна. Дослідження, що були проведені провідними європейськими лабораторіями, показали, що у пластівцях “Добродія” зберігається цінний комплекс макро-, мікроелементів та вітамінів.

 

Вівсяні батончики з сухофруктами

 

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 150 г

Горіхи – 70 г

Родзинки – 40 г

Банани – 1 шт.

Мед – 1,5 ст. л

Приготування:

Промити та просушити родзинки. Порубати горіхи. Банан подрібнити виделкою. З’єднати вівсянку з родзинками й медом. Розігріти духовку до 180°C. Деко застелити папером, змастити папір олією. Викласти вівсяну масу на деко тонким шаром. Випікати 20 хвилин. За готовності нарізати на батончики.

 

Вівсяна каша “Яблучний пиріг”

Інгредієнти:

         Вівсяні пластівці – 1 склянка

         Зелене яблуко – 1 шт.

         Вода – 1 склянка

         Молоко – 1 склянка

         Кориця – 1 ч.л

         Гвоздика, духмяний перець – на смак

         Жменя родзинок

         Сіль – на смак

         Мед – 1 ст.л

         Вершкове масло та 1 ч.л цукру – для обсмажування

         Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Приготування:

Половину яблука нарізати кубиками. В каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки та вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. В кінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.

Частину яблука нарізати тонкими шматочками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору. В кінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться. Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху прикрасити волоським горіхом.

 

Вівсяні млинці

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 1 склянка

Яблуко – 2 шт.

Яйце – 1 шт.

Цукор – на смак

Сіль – на смак

Мед – на смак

Приготування:

За годину до приготування потрібно залити пластівці водою та дати їм набрякнути. Натираємо яблука на тертці. У набряклі пластівці розбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор та яблука. Усе змішуємо та смажимо. Подавати до столу можна з медом, сметаною або згущеним молоком.

 

Запіканка із сухофруктами

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці – 2 склянки

Молоко – 350 мл

Йогурт без домішок – 350 мл

Яйця – 2 шт.

Цукор – 100 г

Пакетик ванільного цукру

Сушені фініки – 5050 г

Волоські горіхи – 50 г

Розпушувач – 1 ч.л

Сіль – на смак

Вершкове масло

Ягоди й цукрова пудра для прикраси

Приготування:

2-3 ложки вівсяних пластівців подрібніть у борошно та змішайте з іншими пластівцями. Потім додайте йогурт, молоко, яйця, цукор (звичайний і ванільний), розпушувач і сіль. Ретельно перемішайте та подрібніть горіхи й фініки. Перш ніж вилити отриману масу у форму для запікання, обов’язково змастіть її вершковим маслом. Потім викладіть на дно горіхи й фініки. Залийте вівсяною сумішшю та поставте в духовку на 30 хвилин при температурі 180°C. Після приготування посипте пудрою та прикрасьте ягодами.

 

Вівсяні батончики з журавлиною і яблуком

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 2 склянки

Цукор – 80 г

Розпушувач – 1,5 ч. л

Сіль – 0,5 ч. л

Кориця – 0,5 ч. л

Яйця – 2 шт.

Яблука – 2 шт.

Волоські горіхи – 50 г

В’ялена журавлина – 50 г

Приготування:

Яблука почистити та перемолоти в пюре, вбити в пюре яйця. Окремо змішати вівсяні пластівці, цукор, сіль, розпушувач, корицю. Залити пластівці яблучним пюре з яйцями й залишити на 20 хвилин. Додати до суміші горіхи й журавлину, все перемішати та покласти в форму для запікання з пергаментом. Випікати 30 хвилин при 180°C.

Запечена вівсяна каша

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” – 1 склянка

Зелене яблуко – 2 шт.

Кориця – 1 ч. л

Яйця – 1 шт.

Розпушувач – 1 ч. л

Сіль – на смак

Коричневий або звичайний цукор – 1 ч. л

Молоко – 1 стакан

Ванільний цукор – 1 ч. Л

Волоські горіхи – 50 г

Приготування:

Змастіть вершковим маслом форму для випічки. Поріжте яблука та розташуйте їх на дні. У вівсяну крупу додайте корицю, розпушувач, сіль, цукор і покладіть зверху. Яйце слід збити разом із молоком і ваніллю. Потім вилийте все у форму. Молоко має покривати вівсянку. Накрийте форму плівкою та поставте на ніч у холодильник. Перед випіканням посипте зверху товченими волоськими горіхами. Готувати в духовці 30 хвилин при температурі 180°.

Смачного з ТМ “Добродія”!

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Підпишись на Infoindustry