Львівщина здобуває статус солодкого регіону

За 3 місяці 2017 року на Львівщині експорт цукру та цукрових кондитерських виробів збільшився майже в 20 разів. Про це передає Status quo.

У січні-березні 2017 року, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, на Львівщині експорт зріс на 29,3% або на 83,1 млн дол., імпорт — на 30,1% або на 105,1 млн дол. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Найбільші обсяги експортованої продукції припали на Польщу (24,9% від загальнообласного експорту), Німеччину (11,9%), Чехію (6,6%) та Данію (6,3%). Експорт товарів у країни ЄС становив 261,6 млн дол. або 71,3% від загального експорту області, та збільшився, порівняно з січнем-березнем 2016-го, на 19,6%.

Зростання експорту зумовлене збільшенням, порівняно з січнем-березнем минулого року, поставок цукру і кондитерських виробів з цукру у 18,1 разів.

Інфоіндустрія