Крім того, патоку переробляють на харчові кислоти, хлібопекарські та кормові дріжджі, а також її додають до раціону сільськогосподарських тварин. Більше того, у ЄС з неї одержують біопластик для пакування харчових продуктів, що розкладається у природний спосіб.
«У 2019 році підприємства групи компаній «A’SPIK GROUP» реалізували 4,9 тис. т бурякової меляси, з них 3,8 тис. т виробили на ТОВ «Старокостянтинівцукор», а 1,1 тис. т — на Шепетівському цукровому комбінаті», — розповідає заступник генерального директора «A’SPIK GROUP» з економічних питань Дмитро Панчук.
За його словами, головними споживачами патоки є спиртові заводи, а також фермерські господарства та аграрні підприємства, які використовують її у якості кормової домішки для свійських тварин.
Інфоіндустрія