«Пасічники України проти пестицидів» про шкоду від гліфосату

Відділ екології Всеукраїнської громадської спілки «Пасічники України » вважає ситуацію з гліфосатом безпорадною.

«До 2025 року через гліфосат кожна друга дитина буде з аутизмом» — головний науковий співробітник МІТ (Массачусетський Технологічний Інститут).
Це стосується всіх, хто харчується продуктами, які вирощуються неорганічним способом. Чому? Докази вказують на присутність токсичного пестициду в нашій їжі через надмірне використання гербіциду гліфосат (Раундап, Ураган, Торнадо та ін.).
Протягом трьох десятиліть біофізик, доктор Стефані Сенефф досліджувала біологію та технології і опублікувала понад 170 наукових статтей. Вона стверджує, що вплив гліфосату на людину є причиною епідемії аутизму та аутоімунних захворювань.
В останні роки вона в своїй роботі досліджувала взаємозв’язок між харчуванням та здоров’ям, вивчаючи такі проблеми, як хвороба Альцгеймера, аутизм і серцево-судинні захворювання. Особлива увага приділялася наслідкам від дефіциту поживних речовин та впливу токсичних речовин на навколишнє середовище і здоров’я людей.
Доктор Сенефф пов’язує зростання дитячого аутизму з інтенсивним збільшенням використання гліфосату. Діти з аутизмом мають біомаркери, котрі свідчать про вміст гліфосату, включаючи при цьому дефіцит цинку і заліза, низький вміст сульфату в сироватці, судоми і мітохондріальний розлад.
Сьогодні гліфосат використовується при вирощуванні майже всіх культур і тому він присутній практично у всіх продуктах харчування. Залишки гліфосату в продуктах можуть в багатьох випадках бути і незначними, але через його кумулятивні властивості він постійно накопичується в організмі людини.
Недавнім дослідженням було виявлено, що вагітні жінки, які проживають поблизу полів, де застосовують пестициди, мають на 60% більше ризику виникнення аутизму у дітей.
Доктор Сенефф стверджує, що гліфосат (Раундап) вбиває корисні бактерії в кишечнику нашого організму, перешкоджає синтезу амінокислот, включаючи метіонін, що в свою чергу призводить до дефіциту нейротрансмітерів і фолатів. Гліфосат також має здатність заміщати гліцин в білкових молекулах, роблячі ці молекули не придатними для повноцінного розщеплення, призводячи при цьому до виникнення різних хвороб та порушень.
В результаті впливу гліфосату відбувається супресія тиреотропного гормону в гіпофізі, що призводить до гіпотиреозу.
Особлива увага приділяється тому, що додаткові хімічні речовини, які входять до Раундапу, не перевірені, бо вони класифікуються як «інертні».
Крім основної діючої речони Раундапу – гліфосату (N-фосфонометил-гліцин) входять ще 10 так званих «інертних компонентів».
Згідно з дослідженнями «BioMed Research International 2014» ці хімікати здатні посилювати токсичні ефекти Раундапу в сотні разів. «Ситуація майже безпорадна, нам потрібно зробити різкі і радикальні зміни».
Всесвітньо відомий експерт із МІТ (Массачусетський Технологічний Інститут) Стефані Сенефф у 2016 році зверталася до українців та особисто до Прем’єр-міністра Гройсмана з проханням заборонити вільний продаж та застосування у сільському господарстві України гербіцидів загальної дії – гліфосату, атразину та 2,4-Д. Про це вказувалося в петиції, зареєстрованій на сайті Кабміну.
«Дослідження вчених наштовхнулися на шалений опір хімічної індустрії, яка не хоче втрачати надприбутки і намагається будь-яким чином спростувати очевидне через замовні публікації та різноманітні дослідження, мета яких — перевести розмову по суті щодо неприпустимих наслідків використання таких гербіцидів в площину дискусій про ГМО. З огляду на це, просимо КМ України заборонити вільний продаж та застосування гербіцидів загальної дії — гліфосату, атразину та 2,4-Д», — вказувалося в петиції.

Інфоіндустрія за матеріалами facebook.com