Перспектива органічної галузі України у переробці

25 жовтня у Києві в рамках виставки WORLD FOOD проходила П’ята міжнародна конференція «Органічна переробка та збут», організована спілкою виробників органічних сертифікованих продуктів ”Органічна Україна” та сертифікаційним органом ”Органік стандарт”. На проблемах розвитку переробки органічної продукції в Україні зупинилася президент спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» Олена Березовська, органічний ринок України проаналізував директор органу сертифікації ТОВ «Органік стандарт» Сергій Галашевський.Учасники взяли участь у кількох тематичних сесіях: »Успішний досвід в органічній переробці», «Виробництво органічних борошна та круп», «Виробництво олії», «Фруктово-ягідна переробка».

Зокрема комерційний директор СФГ «Пармен» Євген Мисник, розповів про вирощування фруктів, овочів, ягід та виробництво соків прямого віджиму. Фермерське  господарство «Пармен» – багатогалузеве, має рослинництво, тваринництво, бджільництво. Почали із  сертифікації ріллі  у 2012 році, сертифікація саду відбулася у 2015-му. Одержали сертифікати «Органік Стандарт»  та « BIO SUISSE»(Швейцарія). Господарство побудоване за принципом замкнутого циклу виробництва, вся сировина власна. Готова продукція реалізується через торгові мережі, та локальний ринок.

Серед головних викликів Сергій Мисник назвав  неготовність зустрічати природні форс- мажори, недостатність власних знань та досвіду.

Але якби можна було почати все спочатку, то починали б з чіткого бізнес-плану, серйозної бази знань. Майбутні плани з переробки: фруктові та овочеві чіпси, сушка, пектинова паста, кондитерські порошки, яблучний оцет.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry