Підприємства ДПЗКУ запровадили HACCP

Згідно із законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», переробні підприємства Державної продовольчо-зернової корпорації України завершили процес сертифікації на відповідність вимог ISО 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів».Впровадження системи НАССР на переробних філіях ДПЗКУ гарантує забезпечення стабільно-високої якості продукції за рахунок систематичного контролю на всіх стадіях виробництва у відповідності з міжнародними нормами. Також це дозволить підприємствам зміцнити довіру споживачів, замовників і органів нагляду, покращити ділову репутацію та імідж філій, розширити мережу споживачів переробної продукції (борошна, пластівців, комбікормів та висівок) та вийти на міжнародні ринки.

Впровадження системи НАССР є доволі тривалим процесом, який стосується всіх секторів підприємства та персоналу. Наступним кроком в ДПЗКУ планують впровадити систему НАССР на елеваторах, що зможе гарантувати безпеку українського зерна при зберіганні та транспортуванні, забезпечивши філіям додаткові конкурентні переваги та інвестиційну привабливість, а також підвищити економічний інтерес до українського збіжжя на міжнародних ринках.

Система керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок) є одним із найнадійніших засобів захисту споживачів. Вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюжка, дає змогу виявляти усі критичні умови, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усувати їх і контролювати.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry