09.08.2018
Вчені з Інституту генетики та біології розвитку Китайської академії наук, Університету науки і техніки Китаю, Академії сільськогосподарських наук та Корпорації Berry Genomics розшифрували новий геном сої китайського походження “Zhonghuang 13” шляхом поєдняння SMRT, Hi-C.
Дослідження показали, що соя була ведена в культуру землеробства в Китаї приблизно 5000 років тому, а потім вона поширилася по всьому світу. Під час процесу розповсюдження соя зазнала значних генетичних змін у різних географічних регіонах. Американські вчені розшифрували геном сої для свого регіону в 2008 році (Williams 8). Геном сої, латинська назва якої Glycine max, став одним з найскладніших рослинних геномів, розшифрованих на сьогоднішній день.
Всі автори сподіваються, що новий геном буде сприяти вивченню геноміки генома и покращення врожайності сої в майбутньому.
Інфоіндустрія
за матеріалами news.agropages.com