Презентовано геном сої, що може покращити врожай культури

Вчені з Інституту генетики та біології розвитку Китайської академії наук, Університету науки і техніки Китаю, Академії сільськогосподарських наук та Корпорації Berry Genomics розшифрували новий геном сої китайського походження “Zhonghuang 13” шляхом поєдняння  SMRT, Hi-C.

Дослідження показали, що соя була ведена в культуру землеробства  в Китаї приблизно 5000 років тому, а потім вона поширилася по всьому світу. Під час процесу розповсюдження соя зазнала значних генетичних змін у різних географічних регіонах. Американські вчені розшифрували геном сої для свого регіону в 2008 році (Williams 8). Геном сої, латинська назва якої Glycine max, став одним з найскладніших рослинних геномів, розшифрованих на сьогоднішній день.

Всі автори сподіваються, що новий  геном буде сприяти вивченню геноміки генома и покращення врожайності сої в майбутньому.

Інфоіндустрія 

за матеріалами news.agropages.com

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry