14.02.2017
За попередніми оцінками, в 2016/2017 МР очікується ріст споживання цукру до показника 178 млн т, в той час коли прогнозоване виробництво досягне 169 млн т. Прогнозований дефіцит становитиме близько 9 млн т, проте існує велика ймовірність, що при відповідних погодних умовах може зрости виробництво цукру в ЄС, Індії, Таїланді, Бразилії та Китаї. Відтак, в 2017/2018 МР світовий дефіцит буде покритий», – розповів Сергій Гудошніков, провідний спікер Sugar World 2017, старший економіст Міжнародної організації з цукру.За його словами, в сезоні 2016/17 рр. спостерігаються 3 основних елементи дефіцитного ринку:
Очікуване споживання є вищим, ніж виробництво;
Дуже складний баланс;
Можливе зниження коефіцієнту запаси/споживання до критично низького рівня.
Окрім того, експерт наголошує, що будь-які зниження ціни можуть бути нівельовані критично низькими запасами, які очікуються на початку наступного сезону.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: