П’ять рецептів пісних блюд із вівсянки до вашого столу

Щороку перед Великоднем у православних вірян розпочинається Великий піст, який цьогоріч триватиме з 18 березня по 4 травня. Тож, до нього варто не лише підготуватись зарання, але й дотримуватись обмежень у харчуванні 48 днів. Це стосується не тільки особистого психологічного настрою, але й перебудови організму на новий раціон.

А щоб він був не лише правильним, але й корисним і смачним, експерти “Добродія Фудз” підготували рецепти пісних блюд із вівсянки. Адже вівсянка є ідеальним джерелом клітковини і складних вуглеводів. Вона позитивно впливає на формування і розвиток кісток і м’язової тканини, підтримує роботу кровоносної системи, поліпшує обмінні процеси в організмі. І відноситься до пісних основ для приготування різноманітних блюд.

 

Пісні млинці з вівсяних пластівців

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Ніжні” від ТМ “Добродія” 1,5 склянки

Вода 4 склянки

Цукор 2-4 ст. л

Сухі дріжджі 5 ч. л

Сіль 1 щіпка

Борошно 2 склянки

Масло рослинне 3-4 ст. л

Мед чи варення – до смаку

Приготування:

Розчиніть у теплій воді цукор і сіль, додайте дріжджі, розмішайте, дайте їм підійти (повинні з’явитися пухирці). Коли дріжджі підійшли, додайте в опару борошно і вівсяні пластівці. Також додайте рослинну олію, все перемішайте, поставте тісто на годину підійти. Смажте млинці на розігрітій сковороді, змащеній рослинною олією, до рум’яного кольору. Готові млинці можна подавати до столу з медом чи варенням.

 

Пісні оладки з вівсянки з підливою з білих грибів

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія” – 200 г

Борошно – 2 ст. л

Цибуля – 1 шт.

Рослинна олія – 1 ч. л

Сіль – 1 ч. л

Білі гриби (сушені) – 7-10 шт.

Родзинки – жменька

Приготування:

Залити пластівці кип’ятком. Додати чайну ложку рослинної олії та сіль, перемішати і залишити постояти на 10 хвилин. Потім додати борошно, родзинки та добре перемішати до отримання однорідної маси. Сформувати оладки та обжарити на сковороді з обох сторін до рум’яної кірочки.

Для приготування підливи потрібно замочити у воді гриби, обжарити порізану кубиками цибулю, змішати з грибами. Розвести столову ложку борошна в склянці води і залити в сковорідку з грибами й цибулею, готувати 5 хв.

Пісні котлети з вівсянкою та грибами

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія”  200 г

Картопля – 250 г

Цибуля – 1  

Часник – 3 зубчики

Сіль – 1 ч. л

Перець – до смаку

Печериці 3 шт.

Зелень – до смаку

Приготування:

Залийте вівсяні пластівці однією склянкою окропу, накрийте кришкою і дайте постояти 15-20 хвилин, щоб вони набухли. Подрібніть цибулю та часник за допомогою блендера. Картоплю натріть на терці. З’єднайте всі інгредієнти, додайте спеції і все добре вимішайте. Змочіть руки у холодній воді, сформуйте котлетки і обсмажте їх на добре розігрітій сковорідці на олії. За 2-3 хвилини до закінчення смаження зменшіть вогонь, накрийте кришкою та доведіть до готовності. Додатково у такі котлети можна додавати дрібно порублені печериці та зелень.

 

Пісний суп із вівсянки

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія” – 200 г

Картопля – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Сіль – до смаку

Перець – до смаку

Зелень – до смаку

Приготування:

У киплячу воду вкинути картоплю, порізану брусочками, додати сіль та перець. Коли вона звариться, заправте суп подрібненою цибулею, морквою і зеленню. Додати вівсяні пластівці, добре розмішати і варити ще 5-10 хвилин.

 

Вівсяні батончики

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці “Ніжні” від ТМ “Добродія” 2 склянки

Мед – 60 г

Банани – 2 шт.

Горіхи та сухофрукти – по пів склянки

Рослинна олія – 2 ч. л

Приготування:

Вівсяні пластівці викладіть на сковороду та просушіть до появи характерного приємного запаху. Так само робимо з половиною склянки рубаних горішків. Додаємо стільки ж замочених сухофруктів. Робимо пюре з пари стиглих бананів. З’єднуємо всі ці інгредієнти, додавши мед. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо його. Формуємо з отриманої маси батончики та викладаємо на підготовлену поверхню. Трамбуємо так, щоб товщина була не більше 1 см. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Можна викладати одним шаром і потім нарізати брусочками в гарячому вигляді.

Смачного посту з ТМ “Добродія”!

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry