23.03.2024
Щороку перед Великоднем у православних вірян розпочинається Великий піст, який цьогоріч триватиме з 18 березня по 4 травня. Тож, до нього варто не лише підготуватись зарання, але й дотримуватись обмежень у харчуванні 48 днів. Це стосується не тільки особистого психологічного настрою, але й перебудови організму на новий раціон.
А щоб він був не лише правильним, але й корисним і смачним, експерти “Добродія Фудз” підготували рецепти пісних блюд із вівсянки. Адже вівсянка є ідеальним джерелом клітковини і складних вуглеводів. Вона позитивно впливає на формування і розвиток кісток і м’язової тканини, підтримує роботу кровоносної системи, поліпшує обмінні процеси в організмі. І відноситься до пісних основ для приготування різноманітних блюд.
Пісні млинці з вівсяних пластівців
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Ніжні” від ТМ “Добродія” – 1,5 склянки
Вода – 4 склянки
Цукор – 2-4 ст. л
Сухі дріжджі – 5 ч. л
Сіль – 1 щіпка
Борошно – 2 склянки
Масло рослинне – 3-4 ст. л
Мед чи варення – до смаку
Приготування:
Розчиніть у теплій воді цукор і сіль, додайте дріжджі, розмішайте, дайте їм підійти (повинні з’явитися пухирці). Коли дріжджі підійшли, додайте в опару борошно і вівсяні пластівці. Також додайте рослинну олію, все перемішайте, поставте тісто на годину підійти. Смажте млинці на розігрітій сковороді, змащеній рослинною олією, до рум’яного кольору. Готові млинці можна подавати до столу з медом чи варенням.
Пісні оладки з вівсянки з підливою з білих грибів
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія” – 200 г
Борошно – 2 ст. л
Цибуля – 1 шт.
Рослинна олія – 1 ч. л
Сіль – 1 ч. л
Білі гриби (сушені) – 7-10 шт.
Родзинки – жменька
Приготування:
Залити пластівці кип’ятком. Додати чайну ложку рослинної олії та сіль, перемішати і залишити постояти на 10 хвилин. Потім додати борошно, родзинки та добре перемішати до отримання однорідної маси. Сформувати оладки та обжарити на сковороді з обох сторін до рум’яної кірочки.
Для приготування підливи потрібно замочити у воді гриби, обжарити порізану кубиками цибулю, змішати з грибами. Розвести столову ложку борошна в склянці води і залити в сковорідку з грибами й цибулею, готувати 5 хв.
Пісні котлети з вівсянкою та грибами
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія” – 200 г
Картопля – 250 г
Цибуля – 1
Часник – 3 зубчики
Сіль – 1 ч. л
Перець – до смаку
Печериці – 3 шт.
Зелень – до смаку
Приготування:
Залийте вівсяні пластівці однією склянкою окропу, накрийте кришкою і дайте постояти 15-20 хвилин, щоб вони набухли. Подрібніть цибулю та часник за допомогою блендера. Картоплю натріть на терці. З’єднайте всі інгредієнти, додайте спеції і все добре вимішайте. Змочіть руки у холодній воді, сформуйте котлетки і обсмажте їх на добре розігрітій сковорідці на олії. За 2-3 хвилини до закінчення смаження зменшіть вогонь, накрийте кришкою та доведіть до готовності. Додатково у такі котлети можна додавати дрібно порублені печериці та зелень.
Пісний суп із вівсянки
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” від ТМ “Добродія” – 200 г
Картопля – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – до смаку
Перець – до смаку
Зелень – до смаку
Приготування:
У киплячу воду вкинути картоплю, порізану брусочками, додати сіль та перець. Коли вона звариться, заправте суп подрібненою цибулею, морквою і зеленню. Додати вівсяні пластівці, добре розмішати і варити ще 5-10 хвилин.
Вівсяні батончики
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці “Ніжні” від ТМ “Добродія” – 2 склянки
Мед – 60 г
Банани – 2 шт.
Горіхи та сухофрукти – по пів склянки
Рослинна олія – 2 ч. л
Приготування:
Вівсяні пластівці викладіть на сковороду та просушіть до появи характерного приємного запаху. Так само робимо з половиною склянки рубаних горішків. Додаємо стільки ж замочених сухофруктів. Робимо пюре з пари стиглих бананів. З’єднуємо всі ці інгредієнти, додавши мед. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо його. Формуємо з отриманої маси батончики та викладаємо на підготовлену поверхню. Трамбуємо так, щоб товщина була не більше 1 см. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Можна викладати одним шаром і потім нарізати брусочками в гарячому вигляді.
Смачного посту з ТМ “Добродія”!
Пов’язані теми: