Створення кумулятивних груп оцінки пестицидів за впливом на нервову систему

Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) встановив новий граничний термін для завершення експериментальних оцінок щодо ризиків, спричинених залишковими пестицидами у їжі. Оцінки спочатку були заплановані на публікацію до кінця поточного року, але були призупинені після відповідей від зацікавлених сторін під час відкритих громадських консультацій.

В червні 2019 року очікується повна оцінка ризиків кумулятивного впливу пестицидів на нервову та щитовидну систему людини.

Кінцевий термін був продовжений для розгляду зауважень, отриманих від Громадської консультації щодо створення кумулятивних груп оцінки пестицидів за їх впливом на нервову систему.

Крім того, Європейська Комісія та країни-члени ЄС погодили ряд припущень щодо аспектів управління ризиками кумулятивного впливу, які вони просили розглянути EFSA у своїх оцінках. Ці події означають, що EFSA та її партнер у проекті, Голландський національний інститут громадського здоров’я та охорони навколишнього середовища (RIVM), перероблять розділ оцінки оцінок.

Нові оцінки роботи, проведеної для EFSA, яка нададуть можливість точніше використовувати дані споживання та інформацію про наслідки обробки продуктів.

Документ пропонує кумулятивні оцінки груп пестицидів, які будуть використовуватися для виконання сукупних оцінок ризику для 5 специфічних ефектів, які пестицидні залишки можуть мати на нервову систему

Методологія CAG грунтується на припущенні, що пестициди, що викликають однакові специфічні ефекти, можуть викликати сукупну токсичність, навіть якщо вони не мають аналогічних режимів дії

Інфоіндустрія за матеріалами news.agropages.com

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry