Сушіння – найвигідніший і найглибший спосіб переробки грибів

 Сушіння – найпоширеніший і найглибший спосіб переробки грибів у світі, повідомив доцент кафедри технологій переробки і зберігання сільськогосподарської продукції Херсонського державного аграрного університету Ігор Чернишов під час свого виступу на конференції “Сучасне грибівництво 2018”, який проходив у Мелітополі, пише “Інфоіндустрія”.

Сушені гриби, за висновком науковця, це абсолютно новий продукт, який має інші органолептичні та кулінарні властивості. Це можуть бути в’ялені шматочки, порошок, змішаний з прянощами та маса інших різноманітних виробів. Сушені грибні продукти, зберігаються довше – до двох років, це дасть змогу уникнути збитків в моменти коливань на ринку. Цей товар має меншу вагу, а тому можна уникнути маси проблем, пов’язаних із зберіганням і перевезенням. Є кілька способів сушіння. Один із них – конвективний. В Україні для цього використовуються застарілі пристрої, так звані паровози, які споживають багато енергії, причому в процесі сушки втрачається більшість ароматичних речовин.

 

Інфрачервоне сушіння перспективніше, затрати електроенергії в тричі менші, недолік – процес можливий лише за умови нарізання грибів тонкими шматочками, з гливою це зробити важко.  Сублімаційне сушіння в Україні теж малорозвинене. Ще одна проблема – в Україні немає стандартів визначення якості сушених грибів. Друга проблема – непідготовленість ринку, споживач не знає про переваги цього продукту. В будь-якому разі ця справа дуже перспективна і хто перший займе цю нішу, одержить перевагу, вважає науковець.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry