Треба вміти зберегти те, що виростили

В очікуванні адекватної ціни на зерно, аграрії мають налаштуватися на довготривале зберігання пшениці та кукурудзи .

Про це під час онлайн-конференції «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості» повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає Аgrotimes.

На його переконання, наразі потрібно працювати над довгостроковим зберіганням агропродукції, тому що експорт буде розтягнений у часі.

«Пшеницю й кукурудзу потрібно готуватися зберігати довгостроково – від 6-и місяців до року», – констатував Тарас Висоцький.

Він нагадав, що наразі реалізується декілька програм з тимчасового зберігання зерна, що допоможе аграріям зберегти зерно й дочекатися адекватної ціни на нього.