Українські цукровики акцентують увагу на якості продукції

За результатами виробничого сезону 2019/2020 МР цукрового заводу Cygnet, більше 80% виробленого цукру склала продукція першої категорії. Про це повідомила компанія у своєму корпоративному журналі.«Хоча цей сезон був рекордно коротким, ми встигли побачити результати раніше проведеної модернізації обладнання: витрати газу скоротились на 0,5 м3 на 1 т буряка. Понад 80% виробленого цукру — продукція першої категорії. Тобто в цілому ми дотримуємось перспективних планів на підвищення ефективності виробництва та зростання якості готової продукції. Задача на наступний сезон – закріпити досягнуті позиції. Можливо, дещо покращити частину виробничих показників», — підсумовує технічний директор Анатолій Манойленко. 

Виробничий сезон 2019 остаточно підтвердив, що клімат змінюється. І це потребує реагування: застосування посухостійких сортів рослин, зсув строків виконання технологічних операцій та ін. Природа кидає аграріям усе нові виклики, і ми повинні знаходити шляхи для їх подолання аби лишатись ефективними.

Сівозміна у 2019 році була незмінною, порівняно з попередніми роками. 14% посівних площ були відведені під цукровий буряк. Середня врожайність склала 41,2 т/га. «У цілому строки збирання в нас цього року трохи зсунулись. Погода внесла свої корективи. Транспорту було достатньо для перевезення, а елеватор приймав урожай без перебоїв», — розповідає головний агроном Житомирського відділення «Сігнет-Центр» Олександр Гапонюк.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry