Українські цукрозаводи прагнуть підвищити енергоефективність

Головним акцентом цьогорічного міжсезоння на ТОВ «Старокостянтинівцукор» є оновлення випарної станції, завдяки якому планується істотно підвищити енергоефективність виробництва.Про це повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці.На флагмані цукрової промислової держави триває підготовка до нового сезону.«Встановлення нового випарного апарату плівкового типу дозволить зменшити використання пари на 3 тонни на годину, адже сучасне обладнання компенсуватиме ці втрати. Такий показник стане вагомим фактором під час виробничого сезону», — розповідає головний інженер ТОВ «Старокостнятинівцукор» Віталій Кирик.

Відтак, для твердопаливних котлів теплоелектроцентралі знадобиться менше вугілля, яке імпортується з Польщі. Наразі монтажні роботи зі встановлення вакуум-конденсаційного устаткування вітчизняного виробництва добігають до завершення, незабаром на нього чекатимуть випробування.

Водночас заощадити на енергоресурсах допоможе і заміна насосів на станції подачі технічної води, оскільки нове обладнання також відзначається економнішим використанням електроенергії.

Крім того, на підприємстві на фінішну пряму вийшли роботи з модернізації сушильного відділення, завдяки яким “солодкий” продукт старокостянтинівського виробництва додасть у якості.

В «A’SPIK Group» розраховують, що такі кроки поліпшать показники рентабельності, аби завод зі 120-річною історією не втрачав конкурентоспроможності на внутрішніх і світових ринках.

«Заощадження енергоресурсів та поліпшення якості кінцевого продукту – головні пріоритети “цукрового” міжсезоння для завода. Від того наскільки успішно ми впораємося з цими завданнями сьогодні, залежатимуть результати нашої роботи завтра. Тільки постійний прогрес є запорукою утримання лідерських позицій у цукровій промисловості держави, забезпечення краян робочими місцями, а бюджетів – надходженнями», — зауважує генеральний директор групи компаній «A’SPIK Group» Олександр Співак.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry