26.01.2022
Про це розказав голова Асоціації борошномелів України Родіон Рибчинський під час засідання клубу Trend and Hedge club.
Борошномельна галузь менше страждає від накруток ціни у мережах, оскільки основними споживачами борошна є хлібозаводи. 85% борошна відправляють саме ним.
Основна ж проблема – відсутність системності в ланцюгу: постачальник сировини – переробник – мережа. “В Україні на 31 році Незалежності повністю відсутня аграрна політика, це стримує розвиток”, – наголосив він.
За словами Рибчинського, якість українського борошна повністю відповідає Європейським стандартам. Українське борошно продавалося у мережі Lidl. Заморожена хлібо-булочна продукція експортується до Європи.
“30 підприємств виробляють 80% борошна в Україні. Вони завантажені від 80 до 100%. Усі вони або пройшли модернізацію, або були запущені 5-6 років тому. Усі виробництва автоматизовані, мають турецьке або швейцарське, німецьке, італійське обладнання. Інвесторів цілком можуть зацікавити такі виробництва. Адже хліб завжди буде масовим продуктом харчування”, – підсумував він.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: