03.07.2019
Українські бджолярі не тільки відновили стародавній рецепт медівки, а й отримали першу в Україні ліцензію на виробництво та оптовий продаж алкогольних напоїв, зокрема питного меду. Її отримав виробник медівки Олександр Скрипка – партнер бджільничого кластеру “Меди Межиріччя”.“Ліцензія дозволяє реалізовувати власну продукцію не лише на виставках і ярмарках, а й у торговельних мережах”, – зазначив уповноважений представник асоціації “Кластер “Меди Межиріччя” Дмитро Логвиненко.
“Медівка – це дійсно унікальний продукт. Традиційний алкогольний напій, відомий ще з давніх часів. Отримується він шляхом натурального бродіння з натурального меду. Технологія дуже схожа на винну але використовується не виноградний сік, а мед або мед з додаванням соку ягід.
Я дуже радий, що ми зараз відроджуємо народні традиції виготовлення таких напоїв. Для цього ми не тільки відновили стародавній рецепт, а й розробили технічну документацію щодо виготовлення медових напоїв”, – розповів Дмитро Логвиненко.
“Меди Межиріччя” – перший агропромисловий бджільничий кластер, який було створено у 2018 році на базі приватного сільськогосподарського підприємства “Дружба” (Полтавська область).
SEEDS.org.ua за інформацією Семенівські вісті
Інфоіндустрія
Читайте нас у Telegram