Українські цукровари завершили переробний сезон

 Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили переробний сезон.  Від початку виробництва вироблено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрових буряків. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи.

 «Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виробити понад 2 млн т цукру, що майже на 40,5% більше показника минулого року. Окрім того, цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони й кращої якості — вищі як показники цукристості, так і виходу цукру — 17,65% та 14,68% відповідно», – прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

 Загалом, цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрових буряків та цукру. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, виробникам вдалось експортувати майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поставлена до Шрі-Ланки, Грузії та Тунісу: «З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 відбудеться збільшення площ під буряками. Вже зараз великі виробники підтвердили інформацію про збільшення посівів цієї культури», – пояснюють в «Укрцукрі».

 «Ще одним фактором, який гратиме важливу роль в 2017 році, є розширення виробничих потужностей «Радехівського цукру» (купівля 6 заводів в Тернопільській області, які раніше належали «Мрії») та реалізація планів із трикратного збільшення потужностей «Ukrainian Sugar Company».  – розповідає Бутило.

 Такий «прорив» цукрової галузі пов’язаний не лише з дуже сприятливими світовими цінами, а й планомірним підвищенням якості цукру. Саме цьому питанню буде присвячений наступний рік, який розпочнеться з першого міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World, на якому розглядатимуться питання підвищення врожайності цукрових буряків та якості цукру та нарощуванню експортного потенціалу.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry