Український цукор хоче зрівнятися за якістю з європейським

Імплементація європейських вимог до виробництва цукру є частиною зобов’язань України в угоді про Асоціацію із ЄС та покликана збільшити обсяги експорту цукру. Саме тому НАЦУ «Укрцукор» спільно з МінАПК тривалий час розробляли відповідні технічні правки до існуючих норм, які мають вступити в дію з 1 вересня 2022 року.«Запровадження цих вимог особливо важливе з огляду на експорт цукру, який досяг рекордних рівнів в минулому МР. По-суті, відбулась гармонізація українського законодавства із європейським (у вигляді Директиви № 2001/111/ЄС від 20.12.2001), оскільки у наказі міститься важлива інформація стосовно термінології та вимог до виробництва цукру: екстра білого, білого та напівбілого, що призначенні для споживання людиною», – коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

За оцінками асоціації, цукрові заводи та компанії ще до прийняття даних норм розпочали планомірну модернізацію, націлену на підвищення якості продукції та ефективності виробництва:

«Українські цукровари з року в рік запроваджують європейські стандарти, що спрямовані на зменшення собівартості виробництва та випуску якіснішої продукції. За нашими підрахунками, сумарна кількість інвестицій в галузь в цьому році становить понад $ 1 млрд», – пояснила Бутило.

Джерело: “Укрцукор”

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry