Українському молоку – швейцарську якість

24-25 січня 2017 року швейцарсько-український проект з безпечності молока провів тренінги у селах Кордишівка та Самгородок Козятинського району Вінницької області для дрібнотоварних виробників молока щодо виробництва безпечного й якісного молока. Ключовими темами заходів стали: належна техніка доїння, виявлення клінічного та субклінічного маститів, а також правильне застосування антибіотиків, дотримання періодів очікування і важливість ведення записів. Усього понад 70 осіб стали учасниками двох тренінгів, до яких приєднались мешканці сусідніх сіл і працівники пункту збору молока в с. Прушанка.
Тренінг проводили національні й міжнародні експерти проекту. Найбільше учасники зацікавилися питаннями обробки дійок перед та після доїння, клінічного й субклінічного маститів, фальсифікації молока. Виробники молока висловили бажання дізнатися більше під час майбутніх тренінгів про умови утримання корів і особливості їх годівлі.
У тренінгах взяли участь керівництво Головного управління Держпродспоживслужби Вінницької області, а також Козятинського та Калинівського управлінь Держпродспоживслужби. Команда Проекту висловили вдячність головам сільських рад с. Кордишівка та с. Самгородок за підтримку в організації та проведенні тренінгів.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry