Українському сиру – швейцарську якість

У Києві пройшов семінар «Досвід і роль швейцарських молочних асоціацій у сфері якості та безпечності молока» в рамках швейцарсько-українського проекту з безпечності молока, у ході якого представники українських молокопереробних підприємств отримали змогу поспілкуватися із швейцарськими колегами та ознайомитися із їх досягненнями. У заході також взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Інституту продовольчих ресурсів НААН, координатор проекту з безпечності молока Сабін Рейст і представники однієї з найбільших серед швейцарських асоціацій виробників сиру Fromarte Крістіан Шмуц та Стефан Труттманн.Під час заходу швейцарською стороною було окреслено стан молочної галузі Швейцарії та представлено основні галузеві об’єднання виробників, племінних союзів, сироварів, молокопереробних підприємств та організацій з просування молочної продукції в межах країни та за кордоном. Також було відзначено, що попри різноманіття асоціацій, кожна ланка в ланцюгу виробництва молока та молочних продуктів представлена єдиною парасольковою організацією – наприклад, понад 22 тис. виробників молока в Швейцарії приналежні до 12 регіональних об’єднань виробників молока та є членами парасолькової асоціації Швейцарських виробників молока (SMP).

Швейцарські спеціалісти із сироваріння презентували досвід розробки та впровадження системи менеджменту якості для своїх членів QM-Fromarte, а також систему закупівлі молока та приблизний договір на купівлю, який розроблено в консенсусі з об’єднаннями виробників та молочної індустрії.

У ході семінару відбулися обговорення та дискусії, серед яких ключовим питаннями стали проекти приблизного договору на закупівлю сирого молока, настанови з управління якістю виробництва та переробки молока, перспективи та труднощі їх впровадження в умовах України.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry