В Україні набирає обертів новий бурякоцукровий сезон

Сезон цукроваріння в Україні розпочали ТзОВ «Радехівський цукор», ТОВ «Цукорагропром» філія «Яреськівський цукровий завод»,  ПрАТ «Червонський цукровик»,  ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТзОВ «Радехівський цукор» (Хоростківське виробництво). ТОВ «Старокостянтинівцукор» — сучасне модернізоване підприємство, один із лідерів, що посідає провідне місце серед виробників цукру України. Цукроварня входить у Групу компаній «A`SPIK Group», яка об’єднує аграрні та цукрові підприємства краю. Старокостянтинівська цукроварня налічує понад 120 років історії і за останніх 5 років пройшла революційну модернізацію. Зараз вона – одна з кращих в Україні та Європі. Кожна ланка виробництва цукру чітко налаштована та підтверджена багаторічними високими показниками результативності для того, аби завжди виготовляти виключно якісну солодку продукцію для споживачів. А професійний підхід до всіх процесів виготовлення білого золота – один із надважливих секретів успіху цукроварів.

Очолює Групу Олександр Співак, генеральний директор «A`SPIK Group», депутат Хмельницької обласної ради. Цьогоріч до активного старту осіннього виробництва 2020 всі планові роботи на заводі вчасно завершили: підготували приміщення, налаштували техніку та перевірили кожну деталь професійного обладнання.

Значною частиною проведеної реконструкції на заводі стали роботи з переоснащення теплової схеми підприємства. В результаті встановлено шестикорпусну випарну установку. Окрім цього, протягом кількох останніх років було встановлено 4-й та 5-й корпуси випарної установки плівкового типу. Ці корпуси, їхня реконструкція та внутрішня будова дають змогу досягати підвищення сухих речовин в області високих сухих речовин, при цьому економиться пар, паливо. Все це впливає на розхід паливно-енергетичних ресурсів. Також провели реконструкцію в сушильному відділенні із забору пилу з повітря та встановили новий циклон-пиловідділювач.

Серед великого об’єму здійснених допоміжних робіт з реконструкції: облаштування санітарно-побутових умов для працівників у пакувальному цеху сушильного відділення (кімната для переодягання, туалет та душова), очищення поверхні теплообміну випарної установки, гідравлічні випробування всіх корпусів, монтаж збірника в бурякопереробному цеху, профілактика та ремонт обладнання у жомосушильному відділенні, модернізація обладнання в ТЕЦ, модернізація та оновлення виробничих потужностей та пункту прийому буряків, перекриття даху в приміщенні заводу та інші планові роботи. Також проінструктовано колектив.

Окрім цього, на заводі діє ремонтно-механічна служба, яка в процесі виробництва слідкує за справністю механізмів і кожний працівник на своєму робочому місці стежить за станом того обладнання, на якому працює. У разі потреби діють спеціальні ремонтні бригади, які вмить все швидко залагодять та відремонтують.

У середньому старокостянтинівські цукровари переробляють 4 200 т солодких коренів на добу. А загальна потужність ТОВ «Старокостянтинівцукор» становить 4 500 т на добу.

«Усі важливі технологічні процеси під час процесу цукроваріння ретельно контролює головний технолог підприємства Галина Петрівна Грицюк. Вона пильнує за безпосереднім процесом виробництва та є відповідальною особою з контролю, а на змінах за це також відповідає начальник зміни разом з головним технологом та з головним інженером Віталієм Віталійовичем Кириком. Здійснюється контроль за технологічними аспектами цукрового виробництва, серед яких підготовка заводу до виробництва, приймання апаратів після ремонту та безпосередньо процес цукроваріння, — коментує Наталія Володимирівна Томашевська, — А якість сировини контролює сировинна лабораторія цукроварні. Також пильно стежать за правильністю ведення технологічного процесу та за дотриманням усіх технологічних норм».

«ТОВ «Старокостянтинівцукор» входить у виробничий сезон повністю підготовленим до роботи з солодкими коренями. Наша команда цукроварів тримає курс на успіх та щодня ще з більшим завзяттям та наполегливістю злагоджено працює задля досягнення цієї мети та розвитку цукроваріння на теренах рідного краю та України, — підкреслює Дмитро Андрійович Данкович, директор ТОВ «Старокостнятинівцукор», — Тому, ми впевнені, що цьогоріч також отримаємо високі результати солодкого сезону 2020, а цукор буде виключно максимальної якості».

за повідомленням Укрцукор

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry