В Україні з’явився новий виробник соків та смузі з гарбузи

На Житомирщині запущена лінія з виробництва соків з гарбузи, потужністю 1 т соку на добу. Пастеризований сік прямого віджиму розливається у скляні пляшки. Для продукції використовуються гарбузи, вирощені місцевими фермерами. Соки під ТМ „Спориш” представлені у невеликих магазинах здорового харчування.

Про це розказала Людмила Денисюк, комерційний директор виробництва. Потужності нового підприємства, що запустилося три місяці тому, поки що складають – 1000 л соку на добу. Зараз триває установка нового обладнання, за допомогою якого можна буде отримувати 2000-3000 л гарбузового соку на добу. „Це українське обладнання, Харківське. У нас в Україні теж є багато фірм, які працюють якісно”, – додала вона.

Соки виробляють із гарбузів, вирощених на Житомирщині. „Уклали договір з одним господарством, де вирощується спеціальний сорт гарбузи – гарбуз-диня, він солодкий і яскравого кольору. Якщо середня норма допуску нітратів у гарбузах становить – до 200 мг/кг, то у нашій сировині – 18 мг/кг. Перевіряємо вхідну сировину і готову продукцію. Фактично кожну партію”, – пояснила Денисюк.

Продукція під ТМ „Спориш” представлена в магазинах здорового харчування та органічної їжі в Києві, „Дякуючи участі у виставці Агро, познайомилися з багатьма бажаючими купувати нашу продукцію, тому що при виробництві ми не використовуємо ні барвників, ні консерваторів. Усі, хто приходять на дегустацію, і куштують сік, кажуть – це наше дитинство”, – поділилася комерційний директор.

Поки що ТМ не планує виходити на великі мережі, бо обсяги для поставок у супермаркети ще не достатні. Асортимент продукції складається з 12 видів соку з гарбузи, з іншими овочами, фруктами. „Є гарбуз зі стевією, у такому напої фактично відсутні калорії”, – пояснила Денисюк. Сік пастеризований розливається при 95 градусах Цельсія в скляні пляшки.

Також під ТМ „Спориш” виробляють напої із шипшиною.

ІА „Інфоіндустрія”

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry