09.11.2024
Здоровий спосіб життя – це, перш за все, здорове харчування. Багато українців прискіпливо ставляться до вибору харчових продуктів. І тому напис на етикетці «Виготовлено із натуральних інгредієнтів» привертає увагу більшості людей.
А який саме продукт може називатися натуральним згідно чинного законодавства? Це визначено Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», зазначає Держпродспоживслужба.
Інгредієнт харчового продукту може називатися натуральним, якщо він відповідає всім таким вимогам:
1) вироблений лише з рослин, водоростей, грибів, харчових продуктів тваринного походження, мікроорганізмів, води природної мінеральної, морських мінеральних відкладень, морської води;
2) вироблений виключно із застосуванням одного або декількох процесів:
Якщо всі інгредієнти харчового продукту відповідають зазначеним вимогам, у назві такого продукту може міститися визначення “виготовлений з натуральних інгредієнтів” або інші похідні від нього.
Вимоги до процесів, із застосуванням яких здійснюється виробництво натуральних харчових інгредієнтів, натуральних харчових продуктів та/або їх окремих видів затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я за зверненням заінтересованих осіб (на основі наукового обґрунтування та/або відповідних положень законодавства Європейського Союзу, документів відповідних міжнародних організацій).
Пов’язані теми: