06.05.2019
Європейська Комісія пропонує збільшити максимальну межу залишків для клотіанідіна при імпорті картоплі в ЄС з 0,03 міліграма до 0,3 міліграми на кілограм.
Клотіанідін дозволяється при виробництві картоплі в Канаді. Пропозиція була внесена від імені Нідерландів.
Використання неонікотіноідного клотіанідіна заборонено в ЄС через шкоду для бджіл.
Якщо речовина не отримує схвалення на європейському рівні в якості активної речовини пестицидів, це означає, що залишки цієї речовини не можуть бути виявлені в продукції сільськогосподарських культур, вирощених в ЄС. Стандартний рівень 0,01 міліграма на кілограм.
Коли використання дозволено в третій країні, зацікавлена сторона має можливість запросити більш високий допуск на імпорт. Цей імпортний допуск надається, коли оцінка ризику показує, що продукти харчування і корми для тварин безпечні для споживання з більш високим максимально допустимим рівнем залишку.
Скорочення використання клотіанідіну в ЄС відбувалося не через ризиків для здоров’я населення, а через небезпеку для бджіл. Європейське законодавство по залишковим речовин не включає потенційний збиток навколишньому середовищу в третіх країнах при оцінці залишкових кількостей; це відповідальність держави, яка використовує дану речовину.
Інфоіндустрія за матеріалами europarl.europa.eu
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: