Замість натуральної кави споживачам пропонують кавовий напій

В Україні засилля підробленої кави. Під виглядом кави споживачі часто купують кавовий напій, який містить різноманітні добавки. Про це розповів експерт Європейської бізнес-асоціації Сергій Вербов.

Про це розповідає Інфоіндустрія з посиланням на Час-Дій.

На запитання, яку каву більше підробляють в Україні – розчинну чи нерозчинну, Вербов відповів: “Більше підробляють розчинну сублімовану каву, вона на сьогодні користується більшим попитом, ринок фальсифікату цієї продукції – 40%. Основна рекомендація – купувати каву в магазинах, оскільки відкриті ринки і інтернет заполонила підробна харчова продукція. Споживач не захищений, не отримує чек, тому рекомендація – фіскальний чек і магазини”.

Технологиня кавового виробництва Христина Радчук пояснила, що під виглядом кави споживачі часто купують кавовий напій, який містить різноманітні добавки.

“Варто розподілимо два поняття. Є натуральна розчинна кава, до складу якої має входити тільки кава – і нічого більше. І є кавові напої. До складу таких напоїв може входити 15% кави, а все інше – це злакові добавки. З чим найчастіше пов’язаний фальсифікат – що на сьогодні в Україні замість натуральної кави споживачеві пропонують кавовий напій, до його складу можуть входити цикорій, ячмінь та інші розчинні злакові продукти. Цілком можливо, що до фальсифікату, окрім кофеїну, додають ще ароматичні добавки. На жаль, коли ми говоримо про якість та безпеку продукції – це речі абсолютно неконтрольовані“, – зазначила Радчук.

За її словами, український споживач сьогодні не зможе самостійно відрізнити фальсифікат від натурального продукту.

 

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry