16.10.2021
Бобовим належить друге місце після злакових за значимістю в раціоні людини, бо саме вони є джерелом якісного рослинного білка. У бобових його, в залежності від виду, до 40%.
Бобові – це:
джерело вітамінів групи В, корисної клітковини;
продукт, що допомагає виводити надлишки холестерину;
антиоксиданти, які зміцнюють захисні функції організму;
висока концентрація фолієвої кислоти.
А ви знали, що квасоля корисна при високому рівні цукру в крові, гіпертонії, порушенні вуглеводного обміну і низькому гемоглобіні, має незамінні амінокислоти і досить легко засвоюється. У нуті міститься 20−30% рослинного білка, що дозволяє створювати високобілкові страви та компенсувати вміст білка в раціоні. Сочевиця широко використовується в дієтичному харчуванні — вуглеводів і жирів у ній всього 2−3%, при цьому вміст білка близько 35%. Вона легко засвоюється, містить залізо і рекомендована при захворюваннях крові. Також прискорює метаболізм і зміцнює серцево-судинну систему, а звичайний горох є скарбницею амінокислот, вітамінів та мінералів. Сою використовують для приготування соєвого м’яса, цінують за високий вміст білка (близько 35%) та рекомендують включати в раціон при ожирінні та діабеті 2 типу. А малознайомий але такий корисний маш володіє низьким глікемічним індексом, що допомагає утримувати нормальний рівень цукру, запобігаючи його швидкому зростанню після вживання їжі, знижує рівень холестерину, а також володіє антисептичними властивостями.
Нові тенденції на ринку та аналітика бобових будуть представлені на конференції “Бобові – майбутнє планети”.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: