Syngenta виводить на ринок новий біостимулятор. Чого очікувати?

Компанія Сингента, що має в портфелі біостимулятор-антистресант Ізабіон, трохи більше року тому придбала компанію Валагро. Остання є одним з найпотужніших виробників біостимуляторів у світі й була прямим конкурентом Sicit, яка єсправжнім виробником Ізабіону.

Ізабіон мав кілька недоліків. Щонайменше, він не вироблявся компанією Сингента напряму, а за принципом аутсорсингу. До того ж, використовувалася сировина тваринного походження, що на ринку біостимуляторів є “дурним тоном”.

Десятиріччя тому стало очевидно, що тваринні молекули можуть бути навіть токсичними для рослин. Для вирощування саджанців in-vitro навіть заборонено використовувати дешевий тваринний желатин, який замінюють дорогим агар-агаром. Але поглинання Валагро відкрило Сингенті доступ до надпотужного банку напрацювань в даній сфері.

Поки що Сингента лише опублікувала анонс про те, що “ новий біостимулятор-антистресант” буде в продажу “вже скоро” й посилання на публікацію на загальну тему. де була дана вельми скептична оцінка гуматам й екстрактам водоростей й хвалебні оди амінокислотам, що наштовхує на очевидний умовивід: майбутній препарат буде мати їх у своєму складі. Наприклад, в середині 2017-го року Сингента й Валагро уклали договір, завдяки якому почалася розробка препарату Епівіо Енерджі. В його складі задеклоровані наступні амінокислоти: Аспарагін – 0,15%, манітол – 0,1%, триптофан – 0,05%. В Україні добриво зареєстроване 19 лютого 2020-го року.

Втім, Епівіо Енерджі не містить деяких складників, що були описані в публікації. На відміну від Мегафолу, що має в своєму складі не лише амінокислоти, але й унікальні антистресові речовини, вкл.згаданий у публікації Бетаїн як основний компонент. Мегафол вже багато років поспіль допомагає контролювати абіотичні стреси (спеку, посуху, заморозки…), і що цікаво, саме такі властивості анонсують новому антистресанту Сингента, яка володіє технологією виробництва Мегафолу.

Отже, є чимала ймовірність, що біостимулятори з лінійки Валагро отримають місце під сонцем в портфелі Сингенти. Принаймні, від цього мають перемогти Сингента, Валагро та їх клієнти. А ми лиш пропонуємо порівняти публікацію Сингенти та опис Мегафолу, щоб зробити власні прогнози.

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry