Обстріли портів стали системними і це провокування продовольчої кризи

За останні три місяці РФ майже 60 разів атакувала портову інфраструктуру Півдня України. Про це написав у Telegram віцепрем’єр-міністр з відновлення України—міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба, інформує Rail.insider.

За словами урядовця, мета ударів рф по портовій інфраструктурі — зниження українського експортного потенціалу. Йдеться про свідоме провокування продовольчої кризи у тих частинах світу, які прямо залежать від постачання українського зерна.

«Цілями ворожих обстрілів у першу чергу є порти, цивільні судна та зерносховища. Так, за останні три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів і 22 цивільних суден», — наголосив Олексій Кулеба.

Постраждали 79 цивільних осіб. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден.

Посадовець уточнив, що всі воєнні злочини задокументовано правоохоронцями. І РФ буде відповідати за кожну атаку проти цивільних, людяності та міжнародного права.

«Зі свого боку світ має відповідно реагувати на ці атаки, адже наслідки обстрілів відчутні не лише для України. У першу чергу це позначається на державах Глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують наше зерно — серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди», — зауважив міністр.

Як повідомлялося раніше, ворог атакував портову інфраструктуру та цивільне судно на Одещині.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry