Через тридцять років курятину вироблятимуть переважно на дрібних фермах

Дослідження, замовлене Національною радою птахівництва США та проведене IRI в липні минулого року, показало, що, хоча майбутнє курятини виглядає більш перспективно, ніж ситуація з іншими видами м’яса, компанії та роздрібні торговці повинні продовжувати змінюватися, щоб задовольнити сучасних покупців.З 1960 року середньорічне споживання курятини на душу населення в США зросло більш ніж утричі до 94 фунтів (42 кг), тут птиця має перевагу над свининою та іншими видами м’яса. Під час дослідження IRI, було встановлено, що курка більш популярна серед споживачів, ніж яловичина, свинина та риба з точки зору її смаку, користі для здоров’я, універсальності та зручності в приготуванні. Утім з точки зору сталого розвитку м’ясо птиці програє лише рослинній їжі.

На даний момент статистика не підтверджує жодних масштабних змін у секторі птахівництва. Найближчим часом споживання птиці зростатиме і навіть у 2050 році цей сегмент залишатиметься успішним. Утім експерти зазначають, що за 30 років суттєво зміниться система виробництва птиці. Вже не буде великих птахофабрик. З міркувань добробуту тварин та підвищення якості м’яса, курей будуть вирощувати на багатьох окремих фермах, а перероблятимуть на централізованих бійнях Meat-Inform
Інфоіндустрія
Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry