Горох набирає неабиякої популярності у США

За словами старшого кореспондента Reuters Род Нікель: “Горох багато в чому є ідеальною сучасною американською їжею: рослинною, багатою білками та  безглютеновою. Хоча ринок залишається відносно невеликим, попит на гороховий порошок  та інші джерела білка зростає, починаючи з середніх класів у Китаї і прихильників здорової їжі в Каліфорнії, серед тваринників та рибалок, яким необхідно відгодовувати тварин у рамках все більш жорстких бюджетів “.У спільному підприємстві на заводі Вісконсіна борошно, що мелють з жовтого горошку Айови, змішується з водою і обертаючись пропускається на високій швидкості через барабани з нержавіючої сталі, відокремлюючи білок від крохмалю та клітковини. Отриманий порошок додається в суміші для  спортивних напоїв та у білкові коктейлі. Це стане поштовхом  для найбільших сільськогосподарських фірм світу для пошуку альтернативних рослинних білків для годування людей і тварин у всьому світі.

Інші фірми намагаються витягувати більше білків з ріпаку, вівсу та багатьох інших так званих нових білків, досліджуються корми для риби та птиці на основі комах. Розпочато будівництво  лабораторії у Вінніпезі проінвестоване на  23 млн. доларів США  для вивчення білків та інших харчових інгредієнтів, вивчається можливість переходу на концентрати гороху та вівсяних білків. Будується завод в Манітобі для виробництва горового білку в Північній Америці, який в даний час імпортує з Європи.

Глобальний попит на білок – будь то з м’яса, морепродуктів або рослинних джерел – знаходиться на підйомі через зростання доходів на ринках, що розвиваються в Азії і Африці, кажуть аналітики. У Північній Америці споживачі змінюють свої уподобання щодо дієти, включаючи більше білка, і 35 відсотків домашніх господарств США в минулому році заявили, що вони слідують певній дієті, орієнтованої на білок.

За даними дослідницької фірми Grand View Research, світовий  обсяг продажів горохового білку в 2016 році склав 73,4 млн. дол. США, проте очікується, що до 2025 року він збільшиться в чотири рази, досягнувши 313,5 млн. дол. США, що буде пов’язано з популярними дієтами без клейковини і лактози і зростаючим середнім класом в країнах, що розвиваються.

Звичайний горох  містить від 18 до 22 відсотків білка, але цього року почне продаватись горох  з 28 відсотками білка для посадки фермерам у північних рівнинах і на Середньому Заході, після обробки горохові порошки можуть містити близько 80 відсотків білка. Створення нових сортів харчового гороху може зайняти більше ніж сім років, оскільки це потрібно зробити за допомогою традиційного вирощування, а не генетичної модифікації, що також приваба багатьох споживачів, котрі віддають перевагу органічним продуктам.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry