14.09.2023
Є лише один фактор, що вирішує яким видом нам бути: людиною, соєю чи свинкою. Це – геном. Організм, що народився на світ з генами сої приречений бути соєю. Та вчені вирішили зламати цей стереотип.
Ще влітку стало відомо про створення ГМ-сої Piggy Sooy, яка на чверть складається зі свинячих протеїнів. “На пальцях” все просто: беремо гени поросятка, які відповідають за ріст її м’яса, “пересаджуємо” ці гени сої. На виході ми отримуємо поживне м’ясо, що виросло з рослини. Новостворений сорт складається зі свинячих протеїнів аж на 26,6%, що є дуже хорошим показником (26,6% від загального вмісту протеїнів). Враховуючи, що тваринне м’ясо забарвлене у рожевий колір, ця соя теж є рожевою. Смак та аромат в ній теж присутні свинині. Подібні рішення дозволяють отримувати товари, подібні до продуктів тваринництва за ціною кормів.
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: