Сорго – культура сьогодення

Українські аграрії здавна вирощують зернові для виготовлення продуктів харчування, кормів для тварин і експорту. Основними видами у нас є пшениця і кукурудза. Разом з тим, сьогодні в світі все більшої популярності набирає зернова культура, що добре розвивається в умовах жаркого посушливого клімату – сорго. Вирощування цієї культури в Україні дозволить підвищити віддачу від земель південних регіонів нашої країни.

Вкладення грошей у виробництво сорго є перспективним через зростаючий попит на дану культуру на внутрішньому і зовнішньому ринках. В Україні основними сферами, в яких перспективне використання сорго, є тваринництво і спиртова промисловість. Насіння цієї рослини має високий вміст поживних речовин і з нього можна готувати кормові суміші не гірше, ніж з кукурудзи. А завдяки високій крахмалистості, з однієї тонни сорго виходить 38-39 дал спирту, що перевищує його вихід з пшениці (35-36 дал) і приблизно відповідає виходу з кукурудзи (38-40 дал).

Сорго володіє і значним експортним потенціалом. В даний час поставки цього зерна з України здійснюються в основному в Італію, Іспанію та Ізраїль. Поки залишаються охоплені ринки найбільших споживачів сорго – Мексики, Нігерії, Китаю, Індії, США і  Ефіопії. Це величезні густонаселені країни, здатні закупити все вироблене в Україні зерно.

Інфоіндустрія

За матеріалами pro-consulting.ua

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry