Свинина в магазині: як змінилися ціни за рік

Цьогоріч початок зими відзначився вищими роздрібними цінами на свинину, порівняно з аналогічним періодом 2015-го. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

Ціни на початку грудня перевищують і листопадові показники. Так, в середньому за місяць окремі свинячі відруби подорожчали на 10%. Порівняно з першим місяцем зими минулого року, відхилення менше й складає 6%.

Як змінилися ціни на полицях магазинів?

tablitsa

Упродовж листопада 2016-го найбільше зросла максимальна ціна на корейку, «переваливши» за 100 грн/кг. При цьому, нижня межа цінового діапазону цієї частини на кістці не змінилася, а обваленої хоча і зросла (порівняно з початком листопада на 3,4%), проте на 4 грн/кг дешевша за найбюджетнішу пропозицію у грудні 2015-го.

Найвища ціна безкісткового ошийку в роздрібній торгівлі також поступається ціновому максимуму цього відрубу, що спостерігався у аналогічний період минулого року. Тим не менш, його ціна в середньому на 11% вища ніж на початку листопада 2015-го.

Діапазон цін лопаткової частини на початку листопада майже відповідав роздрібним цінам цієї частини на початку зими 2015-го, але у перші числа грудня її ціни на полицях супермаркетів зросли до 62-79,9 грн/кг.

Свиняча грудинка у листопаді була навіть дешевша ніж у грудні 2015-го, проте за місяць ціни досягли рівня 64,6-80 грн/кг, що в середньому на 10% вище ніж рік тому.

Максимальна ціна свинячої вирізки не значно відрізняється від торішньої, проте середня ціна вища на 9%, оскільки ціни варіюють у вужчих межах — 95,1-99 грн/кг.

Середня ціна тазостегнової частини навіть трохи «просіла» відносно цін у листопаді, а відхилення від її роздрібної ціни у грудні минулого року склало 2%.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry