Цукор: продати не можна переробити

 ДСБУ «Аграрний фонд» протягом останніх трьох місяців вивчав можливість реалізації цукру-піску бурякового в обсязі 67,4 тис. тонн зі своїх запасів. На думку керівників фонду, це дасть змогу уникнути збитків на 700 млн грн, оскільки термін зберігання цукру закінчується 15 квітня 2017 року. Однак у цукровиків такий захід викликає занепокоєння. Вони побоюються, що поява значної партії цукру на ринку призведе до падіння цін на продукцію.

Саме тому Міністерство аграрної політики та продовольства України шукає компромісний варіант. Зокрема, вивчається можливість переробки згадуваної партії цукру. «Я мав розмову з асоціацією «Укрцукор». Домовилися пошукати механізм, який зміг би забезпечити кондиційність цього цукру», – сказав міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий. За його словами, виробники цукру запропонували переробити цей цукор, але відкритим залишається питання вартості такої переробки.

«Переробники кажуть, що в них достатньо потужностей, щоб переробити цей цукор. Вони забирають на переробку той цукор, який є на зберіганні в «Аграрному фонді» і віддають новий кондиційний цукор», – пояснив міністр. Тарас Кутовий вважає, що питання про вартість переробки цукру можна вирішити шляхом публічного тендеру. ДСБУ «Аграрний фонд» поки що наполягає на тому, щоб продати цукор зі своїх запасів саме зараз.

Інфоіндустрія

 

 

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry