04.10.2017
Питання здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти стало основним під час у засідання Комітету палати з питань харчової промисловості Американської торговельної палати в Україні, яке відбулося 3 жовтня 2017 року за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Бориса Кобаля.За словами Володимира Лапи, відсутність належного державного контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування створює ряд проблем як для виробників, так і для споживачів, і прийняття Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№2042) дозволить у більшій мірі зняти цю проблему.
Нараді Служба працює над розробкою нормативно-правових документів, необхідних для того, аби цей закон реалізовувався у повній мірі. «Держпродспоживслужба активно працює з Мінагрополітики, Державною регуляторною службою України та європейськими експертами, аби до моменту набрання законом чинності мати базу для його реалізації», – зазначив Володимир Лапа.
Разом з цим, за словами Голова Держпродспоживслужби, про норми зазначеного закону ведеться широка роз’яснювальна кампанія з суб’єктами господарювання та профільними асоціаціями: «Нам важливо, щоб бізнес був підготовлений до новацій, передбачених законом про контроль. Час для цього є, адже основні норми набирають чинності з квітня наступного року».
Під час зустрічі піднімалися питання уповноваження приватних лабораторій на проведення досліджень харчових продуктів, здійснення контролю вантажів на кордоні, ведення реєстру експортері, епізоотичної ситуації в країні тощо.
Також учасники обговорили хід роботи над законопроектом «Про ветеринарну медицину», новими ветеринарними вимогами щодо імпорту в Україну об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: