25.04.2019
Сьогодні в Україні майже відсутнє тривале зберігання винограду, немає й відповідної сучасної технології. Старі холодильники, що залишились у спадок від колишнього СРСР, – недосконалі та надто енергоємні. Тому після зберігання винограду в такому обладнанні його вартість у роздрібній торгівлі нерідко дорівнювала вартості екзотичного аналога.Свого часу наукові установи вивчали режими й економічну доцільність зберігання окремих сортів винограду, зокрема й у регульованому газовому середовищі, але вже понад два десятиліття ці роботи не проводяться.
За постачання винограду в роздрібні мережі важлива його передпродажна підготовка. І тут теж суцільний провал.
Імпортний виноград на полицях супермаркетів цілий рік має зелені гребені, свіжі ягоди, відповідне пакування і маркування.
Натомість коли взимку в торговельні мережі потрапляє вироблений в Україні виноград, то про дотримання стандартів якості, які свого часу країна ухвалила на вимогу Світової організації торгівлі, не йдеться.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: