Вимоги НАССP стали більш суворими у зв’язку з пандемією

У зв’язку з пандемією коронавірусу вимоги системи НАССP стали більш жорсткими. В закладах громадського харчування передбачена термометрія працівників, установка дезінфікуючих.

Про це розказав Владислав Веремеєнко, голова Асоціації з інтеграції НАССP, в ефірі Agro FM.

Щодня до підприємств харчової промисловості з’являються нові вимоги зі сторони Держпродспоживслужби, МОЗ України. “Починати слід з навчання персоналу.

У кого система НАССP була впроваджена, її потрібно веритифікувати у відповідності з новим ризиком. Адже система передбачає аналіз ризиків та небезпечних факторів, яким і є новий вірус”, – пояснив спеціаліст.

Зокрема, в закладах громадського харчування в першу чергу потрібно проводити термометрію персоналу. Раніше передбачалася реєстрація в журналі здоров’я. Тепер ці параметри розширились: відтепер перед початком роботи кожному працівникові потрібно поміряти температуру тіла. Якщо це не безконтактний термометр, а електронний, повинна бути продумана процедура його дезінфекції. При температурі більше ніж 37,2 градуси Цельсія, людина не може бути допущена до роботи, вона повинна бути на самоізоляції.

В зоні обслуговування клієнтів повинні знаходитися станції з дезінфікуючими засобами. Раніше вони взагалі не вимагались в обов’язковому порядку. Не допускається використання меню в паперовому вигляді. Воно повинно бути організоване у безконтактному вигляді або розміщене під склом.

Контроль за виконанням протиепідимічних заходів покладений на Держпродспоживслужбу. Проте, чи вистачить перевіряючих – питання. “Це виклик для всіх. Зараз працівники Держпродспоживслужби в першу чергу зосереджені на контролі продовольчих ринків, проте якщо будуть скарги, то зможуть перевірити і ресторани”, – прокоментував спікер.

 

ІА “Інфоіндустрія”

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry