Японія досягає успіхів з ГМ-кукурудзою

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення разом з Міністерством сільського, лісового та рибного господарств Японії надали дозвіл на вирощування ГМ-сорту без додаткових вимог.

Новий висококрохмальний сорт був створений з технологією CRISPR-Cas9, що також називають “генними ножицями”. Цими “ножицями” вдалося вирізати ген, що забезпечував співвідношення амілопектину до пектину 3:1 в складі крохмалю, тому новий гібрид на 100% амілопектиновий. Це покращує споживчі якості зерна та робить кукурудзу більш зручною для текстильної та паперової промисловості.

Повідомляє SeedWorld

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry