Українська картопля «in vitro»

Херсонський Інститут зрошуваного землеробства отримав понад півсотні замовлень на відправку насіннєвої картоплі поштою в усі кінці України.

NB: Оскільки лабораторія біотехнології картоплі вирощує насіння «ін-вітро», тобто в пробірці, воно захищене від всіх збудників вірусних і бактеріальних захворювань. У лабораторії запевняють, що після розмноження цей матеріал не тільки забезпечує максимальний урожай, але і зберігає всі свої корисні властивості впродовж 5-8 років, тоді як звичайна картопля звичайний починає вироджуватися на наступний рік.

Як розповіла завідувачка лабораторією біотехнології картоплі, доктор сільськогосподарських наук Галина Балашова, в лабораторії «ін-вітро» вирощують від 100 до 200 тонн насіннєвої картоплі в рік. Причому віддають перевагу раннім і середньораннім сортам — тим, на які є попит.

 

Інфоіндустрія 

за матеріалами www.growhow.in.ua