29.12.2021
У «Долина-Агро» в лабораторії у стерильних умовах вирощують лохину. На стелажах – довгі ряди зі скляними ємностями. У них – майбутні саджанці, життя яких починається із бруньки, пише ІА “Інфоіндустрія” з посиланням на Асоціацію виробників ягід.
“Брунька в таких умовах починає кущитися, – розповідає директор підприємства “Долина-Агро”, біолог за освітою Олег Базюк. – І через певний час поділом бруньок рослина розмножується. Це дозволяє з однієї рослини отримати мільйони дочірніх рослин, чистих, не хворих”.
Упродовж дня лаборант може висадити тисячу бруньок – майбутніх рослин. Технік-лаборант Марія Ситник розповідає, що процес пророщування і розмноження – тривалий, від трьох тижнів до місяця.
“Для росту рослин готуються спеціальні розчини, де є мікро- та макроелементи, гормони, вітаміни. Нічого токсичного”, – додає інженер-лаборант Іван Боровський.
В процесі займаються виведенням нових сортів лохини, працюють разом із іноземними партнерами. Вирощують також інші ягідні і садові культури.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: