27.12.2023
Непереносимість глютену (целіакія) створює чимало складнощів для хворих на неї людей. Вони буквально не можуть вживати у їжу звичайні хлібобулочні вироби. Завдяки технології CRISPR-Cas9 вченим Університету штату Канзас вдалося вивести нові сорти пшениці, що містять значно меншу кількість глютену.
Крім пшениці глютен містять в своєму зерні ячмінь та жито. Згідно з даними Фонда целіакії, цю хворобу має близько 1% людей. Нові сорти для хворих є у 47 разів безпечнішими. Звісно, зменшення вмісту глютену має негативно вплинути на хлібопекарські якості борошна, та вчені стверджують, що цього не відбулося.
Повідомляє AgroPages
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: