В Україні планують організувати кооператив з реалізації шафрану

Український шафран має високі якісні характеристики для експорту, проте потенційних імпортерів цікавлять партії щонайменше 100 кг прянощі на місяць. Тоді як фермери всієї України збирають близько 100 кг на рік.

Саме тому Віталій Шакало, засновник ФГ “Шафран Любимівський”, планує створити кооператив з виробництва і експорту цієї цінної спеції. Про це він розказав під час вебінару «Успішні історії нішевих культур. Шафран».

ФГ поки що не займається експортом шафрану, проте Шакало знає, що “Шафран Любимівський” часто купують з метою подальшого продажу за кордон. “В Англії задоволені якістю українського шафрану”, – додав він.

Аналізи, проведені в Харківському фармацевтичному Університеті, підтверджують високу якість вітчизняного шафрану, проте заклад не може надати офіційний сертифікат якості. Вартість одного дослідження 50-100 доларів.

“Кооперацію зробити легко. 100 кг на місяць – це партія, яка цікавить потенційних імпортерів. Проте зараз лише 100 кг на рік з усієї України можна зібрати”, – розказав Шакало. Створити кооператив фермер планує через 2-3 роки, зараз шукає однодумців.

 

 

ІА “Інфоіндустрія”

 

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry