Основні події в сфері захисту та живлення рослин, насінництва

Викладено основні та найактуальніші події на світовому та вітчизняному ринках добрив, насіння та засобів захисту рослин за період з 07.10.19 по 11.10.19

 

 

Новини на ринку добрив

 

Евросоюз ввел антидемпинговые пошлины на КАС против России, США и Тринидада

Европейский Союз ввел антидемпинговые пошлины на КАС при импорте из России, США, Тринидада и Тобаго сроком на 5 лет.

 

Экспорт азотных удобрений из Украины превысил импорт

По данным Государственной фискальной службы Украины в сентябре экспорт азотных удобрений значительно вырос на фоне более скромного увеличения импорта. Объемы экспорта аммиака из Украины в январе-сентябре 2019 года составили 11,81 тыс. тонн на сумму 2,752 млн тонн. По наблюдениям ИА «Инфоиндустрия», в январе-августе было экспортировано всего 2,78 тыс. тонн на сумму 755 тыс. долл. США.

 

З чим литовський виробник добрив Lifosa прийшов в Україну?

Цієї осені пропозиція фосфорних добрив на українському ринку поповнилась кількома продуктами одного з найважливіших виробників Східної Європи – литовского підприємства Lifosa. На сьогодні в Україні представлено два продукти — діамонійфосфат (DAP) й NP(S)+B+Zn.

 

Сокращение производства калийных удобрений может поддержать цены

Mosaic объявила о временном снижении добычи на своем руднике Эстерхази, что приведет к общему сокращению производству калийных удобрений компанией до 600 тыс. тонн.

 

«Акрон» налаживает новые маршруты поставок

Группа «Акрон» впервые отгрузила партию минеральных удобрений покупателям в Китай по Северному морскому пути. Данная поставка является первым в мире опытом доставки удобрений через Северный морской путь.

 

«Уралхим» в 2020 г. инвестирует $200 млн

«Уралхим» в 2019 г. разморозил инвестиционную программу, на 2020 г. запланировал инвестиции в объеме около $200 млн.

 

«Уралкалий» инвестирует $3 млрд в производство

Объем инвестиций «Уралкалия» в 2020-2025 гг. составит $3 млрд, из которых $1,4 млрд будет вложено в рост мощностей до 15 млн т, $1,6 млрд – в поддержание действующих проектов.

 

Эфиопия определит поставщиков удобрений на 3 года вперед

Компания Ethiopian Agricultural Business Corp. (EABC) в настоящее время работает с поставщиками, стараясь определить, кто станет  импортировать азотные и комплексные удобрения на рынок страны в период, начиная с 2019 г. и заканчивая 2022 г.

 

 

Новини на ринку ЗЗР та насіння

 

 

Цілі сталого розвитку для FMC — 2025-2030

Корпорація FMC (NYSE: FMC) 8 жовтня оголосила про нові цілі сталого розвитку на 2025 та 2030 роки. Нові цілі компанії фокусуються на цілях розвитку ООН в галузі сталого розвитку з акцентом на нульовий голод та життя на суші.

«FMC досягла величезного прогресу у визначенних раніше цілях щодо просування профілю стійкості компанії. Наші перші цілі були оголошені ще у 2015 році», — зазначає Лінда Фроеліч, директор з корпоративної стійкості у FMC. «Зі збільшенням загрози від зміни клімату критично важливо зосередитись на способах допомогти пом’якшити вплив непередбачуваних погодних ситуацій, підвищення рівня моря та підвищення середньої температури, що може мати довгостроковий вплив на наш бізнес».

 

 

Corteva Agriscience оголошує про плани відкрити Центр технологій обробки насіння

Corteva Agriscience планує в наступному році відкрити новий Центр технологій обробки насіння на південному заході Франції, який допоможе європейським фермерам закласти успішний старт у період посівної з метою отримання кращих врожаїв.

Продовжуючи розвиток партнерства між фінською компанією по сільськогосподарським технологіям Pro Farm Technologies Ltd та Corteva Agriscience, пропозиція будет включати біопрепарати для насіння на основі запатентованої технологічної платформи Pro Farm. Ці інструменти допомагають європейським виробникам боротися з абіотичним та біотичним стресом та підвищувати біодоступність поживних речовин, одночасно покращуючи загальний стан рослин.

Застосування інноваційного підходу для обробки насіння забезпечує для фермерів точність нанесення дози препарату, кращий ріст і розвиток на полі та підвищену продуктивність.

 

 

Для чого ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm та Syngenta об’єднались?

Сьогодні, 10 жовтня 2019 р. – ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm та Syngenta об’єднали зусилля для подальшого вдосконалення способів поводження з продуктами для захисту сільськогосподарських культур в Європі шляхом сприяння використанню технології закритої системи передачі (closed transfer system CTS).

Система easyconnect складається з двох компонентів: унікального гвинтового ковпачка, попередньо встановленого на контейнерах, і муфти, які разом становлять CTS. До 2021/2022 рр. широкий спектр контейнерів (стандарт ІС-63) планується оснастити стандартизованим попередньо встановленим гвинтовим ковпачком і запропонувати фермерам у Данії, Німеччині, Франції, Нідерландах та Великобританії, а потім іншими країнами.

Розроблена компанією BASF у співпраці з виробниками обладнання, easyconnect пройшов комплексні випробування на фермах у вибраних країнах з 2015 року. На основі відгуків фермерів система постійно вдосконалювалася з точки зору керованості та швидкості, що робить наповнення швидшим, ніж через широко використовуваний індукційний бункер.

 

 

«Акрон» запускает проект по разработке новой агротехнологии выращивания твердых сортов пшеницы

Группа «Акрон», один из ведущих производителей минеральных удобрений в России и мире, в рамках Российской агропромышленной выставки «Золотая осень» подписала соглашение о сотрудничестве с пулом партнеров.

Цель совместного проекта — проведение исследований для определения лучшей агротехнологии выращивания высококачественной твердой пшеницы, пригодной для производства макаронных изделий высокого качества.

Реализация проекта, рассчитанного на три года, начнется в 2020 году. ПАО «Акрон» разработает схему питания растений и предоставит минеральные удобрения собственного производства. НИИ сельского хозяйства Юго-Востока проведет испытания нескольких сортов пшеницы на своих опытных участках в Саратовской области. РГАУ-МСХА им. Тимирязева будет осуществлять агроэкологический мониторинг полевых опытов. Техническую поддержку обеспечит АО «Евротехника», которое выделит необходимое оборудование ведущего мирового производителя Amazone. ООО «Барилла Рус» возьмет на себя лабораторные испытания выращенного зерна для оценки его качественных характеристик. ООО «Сингента», российское представительство мирового лидера в области комплексных решений для растениеводства, разработает схемы защиты тестовых посевов с помощью средств защиты растений собственного производства.

 

 

В Україні існує низька обізнаність про сільське господарство серед молоді – дослідження Corteva Agriscience

Відсутність доступної інформації про сільське господарство знижує рівень зацікавленості молоді в роботі у цій сфері, що може стати серйозним бар’єром на шляху до забезпечення продовольчої безпеки.
Corteva Agriscience, міжнародна сільськогосподарська компанія, презентувала результати Всеукраїнського дослідження щодо ставлення молодого покоління до роботи в сільському господарстві. Основним завданням масштабного онлайн опитування, проведеного Corteva Agriscience за підтримки аналітичного агентства Proinsight Lab у всіх регіонах країни, стала розробка рекомендацій для учасників сільськогосподарського бізнесу по залученню молоді і вихованню наступного покоління фермерів.

Для більшості учасників опитування сільське господарство виявилося незнайомою сферою діяльності, і саме це є ключовою причиною відсутності вибору на користь сільського господарства під час планування кар’єри (52% підлітків, 49% батьків). Більше третини опитаних підлітків (38%) також заявили, що ця галузь їм нецікава. При цьому, рівень знання сільськогосподарських спеціальностей серед підлітків в Україні виявився досить високим – загалом 21% опитаних підлітків не змогли пригадати жодної сільськогосподарської спеціальності, а найвідомішими агроспеціальностямі були названі: агроном, тракторист і ветеринар.

Переважна більшість відповідей продемонструвала лояльне ставлення до сільського господарства: 58% дітей і 63% батьків погодилися з тим, що сільське господарство розвивається і що це технологічна галузь.

Дослідження виявило, що ключовими проблемами для підготовки нового покоління працівників сільського господарства України сьогодні є низький рівень знання про галузь у більшості населення країни і неправильне уявлення про сільськогосподарську працю, яке не відповідає рівню професійних амбіцій підлітків та їхніх батьків. Дослідження показало, що, визначаючи значимість інших людей у ​​виборі професії, повний вплив на українських підлітків, на думку самих дітей, чинять в рівній мірі батьки / родичі і соціальні мережі / блогери (по 12%), далі значний вплив здійснюють психологи / соціальні / медичні працівники (10%), і лише потім – друзі (9%) та вчителі (8%).

 

 

Інфоіндустрія

 

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry