5 рецептів приготування корисної паски із вівсяних пластівців

Головна страва світлого свята Великодня – смачна й оригінальна паска. І досить часто для приготування смаколиків для святкового столу господині шукають нові рецепти. Експерти компанії “Добродія” зібрали п’ять рецептів незвичайних і корисних пасок із вівсяних пластівців, які дуже легко приготувати.

 Супершвидка вівсяна паска в мікрохвильовці

Інгредієнти:

•       70 г вівсяних пластівців;

•       50 мл молока;

•       1 яйце;

•       40 г меду;

•       50 г сухофруктів;

•       50 г горіхів;

•       50 г цукатів;

•       50 г вареного згущеного молока

 Приготування

1. До вівсяних пластівців додайте молоко, подрібнені сухофрукти, горіхи і мед, яйце. Все ретельно перемішайте, дайте настоятись і викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовці приблизно 2-3 хвилини.

2. Готову паску остудіть, змастіть зверху вареним згущеним молоком, прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем і присипку.

 

Паска за Дюканом

Інгредієнти:

•       вівсяні пластівці – 4 ст.л

•       яйця –  3 шт 

•       розпушувач –  5 г

•       цукрозамінник – 10 г

•       сухе знежирене молоко – 7 ст.л

•       кукурудзяний крохмаль – 20 г

•       сухі дріжджі – 4 г

•       молоко знежирене – 2 ст.л

•       яєчний білок – 1 шт

•       ваніль – на смак

Приготування:

1.      Для приготування опари до дріжджів додайте цукрозамінник, а потім — тепле знежирене молоко. Перемішайте до однорідної консистенції.

2.      Покладіть сухе молоко, знову перемішайте.

3.      Відставте у тепле місце на 10 хвилин.

4.      У глибокій мисці збийте виделкою 2 яйця та 1 жовток (близько 2 хвилин).

5.      Додайте всі сипучі компоненти (крім дріжджів), перемішайте.

6.      Залийте опару, цукрозамінник та молоко. Перемішайте та одразу поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Щоб тісто не витікало з форми, посипте дно крохмалем.

7.      Для помадки збийте білки до густої консистенції та покрийте нею вершечки паски.

 

Паска з вівсянки з сухофруктами 

Інгредієнти:

• варене згущене молоко – 200 г

• вівсяні пластівці – 70 г

• молоко – 50 мл

• сухофрукти – 50 г

• фундук (або на ваш смак) – 50 г

• цукати – 50 г

• мед – 40 г

• одне яйце.

Приготування:

1.      Швидко робимо тісто: поміщаємо вівсяні пластівці в посуд, туди ж вливаємо молоко, кладемо яйце, все разом перемішуємо.

2.      Подрібнюємо, порізавши на шматочки інжир (будь-які інші сухофрукти), подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу.

3.      Також додаємо мед.

4.      Всі разом перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски.

5.      Крім звичайної форми підійдуть невеликі форми для кексів, в які можна розкласти тісто.

6.      Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини.

7.      Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.

 

Веганська паска без глютену у рожевій глазурі на малиновому соку

Інгредієнти:

•       ¾ склянки цільнозернового рисового борошна

•       ¼ склянки вівсянки чи вівсяного борошна (без глютену)

•       ¼ склянки кокосової стружки

•       ¼ склянки кокосового цукру

•       1 ч. л розпушувача

•       ¼ склянки кукурудзяної олії (чи будь-якої іншої без запаху)

•       ¼ склянки мигдалевого молока

•       ¼ склянки апельсинового соку

•       1 ст. л меленого насіння льону

•       1 велика морква

•       1 середній банан

•       ½ склянки світлих родзинок

•       1 жменя волоських горіхів

•       1 жменя гарбузового насіння

•       1 ст. л кориці

•       ½ ст. л сухого імбиру

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 175 С.

2. Подрібнену в блендері вівсянку змішуємо з борошном і кокосовою стружкою, додаємо цукор, розпушувач і спеції.

3. Натираємо моркву, розминаємо виделкою банан.

4. З’єднуємо всі рідкі інгредієнти: олію, сік, молоко. Сюди ж додаємо насіння льону та виливаємо в суху суміш.

5. Додаємо родзинки, горіхи, гарбузове насіння, добре перемішуємо та складаємо у форму для випікання, змащену олією. Діаметр форми — 90 мм, заввишки — 110 мм. Важливо дотримуватися цих розмірів, адже безглютенові паски досить примхливі у випіканні.

6. Випікаємо приблизно 50 хвилин.

7. Вкрити рожевою веганською глазур’ю. Щоб її приготувати, візьміть 55 г цукрової пудри, додайте 1,5 ст.л соку малини та збийте до однорідної консистенції.

 

Вівсяно-кокосова паска

Інгредієнти:

•       вівсянка (перемолоти до стану борошна) – 150 г

•       кокосова стружка – 50 г

•       яблучне пюре – 110 г

•       молоко нежирне – 100 мл

•       вода – 100 мл

•       сухе молоко – 30 г

•       яйця – 4 шт

•       родзинки і цукати на смак

•       розпушувач і сода – на кінчику ножа

•       домашній сир – 100 г

•       банан – 0,5 шт

•       полуниця – 3 шт

•       мак

 Приготування:

1. Змішуємо усі складові, окрім білків у тісто.

2. Білки збиваємо у піну та обережно вводимо у густу масу. Ретельно перемішуємо.

3. Розкладаємо у форми (форму заповнюємо повністю – ця пасочка не підніметься високо). Випікаємо 40 хв при 180 градусах.

4. Робимо вершечок – змішуємо у блендері домашній нежирний сир, банан та полуницю до стану однорідної маси. Викладаємо на вистиглу паску, посипаємо маком. Зберігаємо у холодильнику.

Смачної паски! Святкуйте з користю!

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Підпишись на Infoindustry