В Єгипті нестача української пшениці скоротила посіви цибулі

В Україні космічні ціни на цибулю, яку активно завозять з Єгипту, бо в Європі та Туреччині вже її невистачає для експорту.

Незважаючи на нижче виробництво цибулі в Єгипті цього сезону, місцеві виробники зможуть постачати цибулю ще довго.

Іирощування на експорт цибулі є одним з важливих напрямків в єгипетській торгівлі. . Цього року розпочато сезон свіжої золотої цибулі з середини лютого. Єгипетська цибуля знаходить своїх покупців у Європі, на Далекому та Близькому Сході. Сподіваюся, незабаром ми також будемо експортувати на африканські ринки. Виробники зможуть постачати цибулю навіть після завершення сезону, оскільки у них є можливості підтримувати цибулю в хорошому стані в міжсезоння під час зберігання.

Нижче виробництво цибулі в Єгипті можна пояснити тим, що фермери перейшли на інші культури після поганого сезону минулого року. «Основна проблема цього сезону цибулі – відсутність виробництва. Виробництво приблизно на 60 відсотків менше, ніж було минулого року. Це здебільшого через те, що фермери змінили культури на своїй фермі, і тепер вони вирощують пшеницю через проблеми, які виникли в Україні з їх виробництвом пшениці.

Це, у поєднанні з сезоном цибулі, який не був чудовим, із нижчими цінами продажу, ніж собівартість виробництва, зробило вибір легким для багатьох із цих фермерів. Тому цього року обсяги значно менші, а ціни вищі.

Відсутність доступної цибулі є проблемою не лише Єгипту, але й більшості європейських країн: Тим часом у Європі також є дефіцит виробництва, оскільки країни-виробники мають справу з нестачею води (Голандія, Німеччина).  Це означає, що є хороший попит. Цього року це не стільки сезон великої конкуренції, скільки переважно сезон того, хто може отримати продукт на ринку. Очікується, що попит залишатиметься високим до кінця сезону.

Інфоіндустрія за матеріалами FreshPlaza

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Підпишись на Infoindustry