21.12.2022
В Італії вчені з Католицького університету Святого Серця розробили органічне добриво, використовуючи відходи промислового культування молочнокислих бактерій, які застосовуються у приготуванні сирів та іншої молочної продукції.
Один з професорів університету зазначив: «Сьогодні сільське господарство планети зіштовхнулося з новими та складними проблемами на тлі складної геополітичної ситуації, а також зростаючої уваги до захисту навколишнього середовища. Європейська комісія має намір до 2030 року скоротити використання мінеральних добрив на 20%, пестицидів на 50%. Проведене дослідження вкотре довело необхідність наукового підходу для проблем у сільському господарстві».
Випробування розробленого органічного добрива проводилися на посівах томатів та салату. Внаслідок його застосування вдалося знизити використання азотних добрив на 30% без втрати врожайності.
Інфоіндустрія за матеріалами fertilizerdaily
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: