Влітку свині трохи схуднули, отже м’ясо поступово дорожчає

Огляд ринку живця від АСУ (37-й тиждень).

У другій декаді вересня ціни на ринку живця продовжили висхідний рух, констатують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на підсумки щотижневого моніторингу.

Приріст цін на свинину живою масою дещо сповільнився (+2,3% порівняно з початком вересня проти +4% тижнем раніше) проте характер руху не змінився, коментують аналітики АСУ. Так, у ході минулих торгів більшість товарних партій «розписали» у середньому на 2 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, тож більшість операторів Заходу, Центру та Півдня цього тижня працювали в межах 84-86 грн/кг, тоді як на Сході ціни були дещо вищими. Середньозважена ціна зупинилася на рівні 85,2 грн/кг, а регіональна розбіжність цін стала менш вираженою.

Обмеженість пропозиції кондиційної свинини на тлі активного попиту з боку заготівельників спричинило продовження позитивної цінової динаміки. Так, пропозиція свинини все ще відчуває наслідки впливу літньої спеки на приріст живої маси тварин, адже низка виробників досі реалізують менші ніж зазвичай товарні партії або тварин меншою масою. З огляду на це, конкуренція між заготівельниками минулого тижня зберігалася на високому рівні, як і боротьба «за покупця» між постачальниками охолодженого м’яса, яка тисне на оптові ціни відповідної продукції. Тож низка представників м’ясопереробної галузі очікує на поступове вирівнювання попиту та пропозиції свинини, а також закупівельних цін під впливом сезонних чинників.

 

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Підпишись на Infoindustry