Ринок wellness продуктів щороку зростає від 5% до 10%

Футуролог Рей Курцвейл прогнозує, що вже до 2049 року вся наша їжа буде вироблятися мікромашинами на молекулярному рівні, по якості вона буде як звична, тільки краще. Всі параметри, включаючи калорійність, вміст амінокислот, вітамінів та мікроелементів будуть регулюватися за допомогою комп’ютерних програми з можливостю підлаштування під конкретний організм.

Про це розказала Ірина Шадюк, керівник відділу маркетингу агропромхолдингу “Астарта Київ”, під час конференції Агромаретинг 2021. Попередні прогнози Курцвейла збувались з точністю до 85%, з погрішністю в декілька років, тож чи є шанси і у цього прогнозу потрапити у ці 85%?

Що найбільше впливає на споживчі тренди?

Алергія

20-25% людей вважають, за власними відчуттями,  що мають алергію на окремі продукти (чим більш розвинена країна, тим вища частка такої групи). ВОЗ прогнозує що до 2025 року алергія буде у кожного другого. Для прикладу – в Британії з 1995 до 2016 року частота алергій виросла в 5 разів. На харчові алергією страждає біля 2-3% дорослих та 6-8% дітей до 6 років. Для прикладу в Британії зараз від харчової алергії страждає біля 7% дітей, в Австралії – 9%. В кожній країні є свій найбільш розповсюджений алерген.

Тренд правильного харчування та ЗСЖ

Настає епоха суперфудів і виробникам потрібно бути до цього готовим.

Зростаючий фокус на захисті оточуючого середовища та тварин

Концепція активного довголіття

Активний розвиток сегменту health and wellness, ринок щороку зростає від 5 до 10% (Mintel та McKinsey). Особливо полярною стає концепція active aging (активного довголіття) – фокусування на харчуванні продуктами природного, в особливості рослинного походження.

 

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry