Відпускні ціни на живих свиней мають бути стабільними

У перший тиждень оголошення карантину, покликаного приборкати поширення коронавірусу в Україні, деякі свинокомплекси безпідставно підняли ціну на живих свиней одразу на 15%, з 45 до 52 грн/кг, що призвело до вимушеного підняття цін на свинину м’ясопереробними підприємствами.

Про це повідомляє ІА “Інфоіндустрія” з посиланням на AgroOne. В таких умовах українці віддали перевагу курятині, виробники якої передбачили зміну попиту під час ажіотажних закупівель та знизили відпускні ціни. На прилавках магазинів курка коштувала 40 грн/кг і була дешевшою, ніж живі свині для м’ясопереробних підприємств. Уже за тиждень попит на свинину впав на 30%, а ціна на живка тварин знизилась із 52 грн/кг до 40 грн/кг, адже у виробників і переробників закономірно утворився надлишок продукції.

За словами Миколи Бабенка, виконавчого директора Асоціації «М’ясна галузь» (АМГ), такі ситуації є руйнівними як для самих свинарів, так і для підприємств м’ясопереробної галузі, оскільки знижують прогнозованість бізнесу, створюють «провали» та надлишки у пропозиції, зменшують обсяг свинини, доступної споживачам, і природно викликають негативну реакцію з їхнього боку.

АМГ закликали постачальників сировини бути відповідальними та не зловживати пандемією, керуватись стратегічними, а не ситуативними міркуваннями, та зберігати відпускні ціни стабільними.

 

ІА “Інфоіндустрія”

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry