Жданівський цукровий завод планує виробити 100 тис. т цукру

Фахівці цього підприємства прогнозують, що виробництво триватиме до Старого Нового року. 14 січня тут пролунає останній заводський гудок у нинішньому виробничому сезоні. Навіть, у Різдвяну ніч на Жданівському цукровому заводі варили цукор, адже зупинка підприємства з безперервним виробничим циклом могла призвести до значних утрат. У нічну зміну до праці стали робітники та інженерно-технічні працівники.

Решта п’ять заводів області, на яких переробляли буряки, вже завершили виробничий сезон. Найбільше цукру отримали на Крижопільському цукрозаводі — майже 136 тис. т. Це рекордний показник підприємства за останні п’ять років. Таким здобутком колектив відзначив 30-й виробничий сезон. Колектив Гайсинського заводу теж має вагомий здобуток — 116,6 тис.т цукру. У 2016 році майже кожен четвертий кілограм цукру в Україні зварено на Вінниччині. На заводах краю вже вироблено 430 тис. т цукру.

Нагадаємо, що в цьому сезоні в Україні працювали 42 цукрові заводи, 39 з яких вже закінчили переробку. Наразі виробництво продовжують три заводи, які щодоби переробляють 11,9 тис. т цукрових буряків та виробляють 1,4 тис. т цукру.

За матеріалами асоціації “Укрцукор”

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry